Tel Aviv, yıllık en iyi küresel teknoloji ekosistemleri sıralamasında 5. sıraya yükseldi

Tel Aviv, ABD´li araştırma firması Startup Genome tarafından yapılan, dünyanın en çekici ekosistemlerini sıralayan yıllık bir ankette iki sıra yükselerek beşinci sırada yer aldı.

Dünya
16 Haziran 2023 Cuma

Çalışma, dünya çapında 140'tan fazla ekosistemde haritalandırdı ve 3,5 milyon girişimle ilgili verileri topladı. Startup Genom'un modeline göre, ekosistemin sıralaması ne kadar yüksek olursa, küresel başarı sağlamada erken aşamadaki bir girişimin şansı o kadar iyi oluyor.

Kaliforniya'nın Silikon Vadisi bu yılki raporda ilk sıradaki konumunu korudu, ikinci sırada New York City, 3. Sırada ise Londra yer aldı. Los Angeles 4, Tel Aviv ise 5. sıraya yükseldi. 

Tel Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai, ‘‘Şehrimizin sıralamada ilk beş arasında yer alması, yaratıcılık ve düşünce özgürlüğünün, çeşitlilik ve liberalizm değerleriyle birlikte gelişen ve başarılı bir teknoloji endüstrisinin temelini oluşturduğumuzun kanıtıdır. Tel Aviv’de faaliyet gösteren başlangıç ve ileri teknoloji şirketlerine yardım ve destek sunarak bu değerleri korumaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün