Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye çalışıyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Ankara ile Kudüs arasındaki ilişkilerin ısınması ortasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir toplantı düzenlemeye çalışıyor.

Dünya
16 Haziran 2023 Cuma

Üst düzey İsrailli bir yetkili Channel 12’ye verdiği demeçte, başbakanlığın böyle bir toplantıyı organize etmek için büyük çaba sarf edeceğini ve görüşmelerin ilerlediğini doğruladı.

Ancak diğer diplomatik kaynaklar, sürecin bazı zorluklarla karşılaştığını, Erdoğan'ın ancak ülkeler arasındaki doğal gaz iş birliği yapılması durumunda Netanyahu ile görüşeceğini düşünüyor.

Türkiye, İsrail'den Avrupa'ya doğal gaz sağlamak için bir boru hattı inşa etme düşüncesindeydi. Ancak bazı uzmanlara göre İsrail'in Ankara ile bu iş birliğine ilgisi çok az.

Olası bir toplantının haberi, İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ısınmasının ardından geldi. Hem Netanyahu hem de Herzog mayıs ayında Erdoğan'ı cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinden dolayı tebrik etmek için aradılar ve iki bölgesel güç arasındaki bağların iyileştirilmesi çağrısında bulundular.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün