GKD´de 160 kişilik dev kadrosu ile ´Yolumuz´

GKD gençlerinin canla başla hazırladıkları ´Yolumuz´ müzikali 10 Haziran akşamı MKM binasında yoğun bir katılımla seyircisiyle buluştu. Luiza Uçki ve Feride Petilon gösteriyle ilgili duygularını paylaştı.

Toplum
14 Haziran 2023 Çarşamba

Tam 160 kişinin sahnede aynı coşkuyu paylaşma güzelliğini tattığı gecede, GKD Başkanı Doğan Yıldız ve Kadınlar Kolu Başkanı Lizet Papo konukları karşılarken yüzlerindeki ışıltıyla gençlerin heyecanına ortak oldular. Tıklım tıklım dolu salondaki izleyiciler alkışlar eşliğinde oyunun başlamasını bekledi.

Sahneye ilk olarak gösterinin hazırlanmasında büyük emeği geçen, gecenin konuşmacısı Lara Halet çıktı. Halet, oyunlarını izlemeye gelen Or Yom pansiyonerlerine ve desteklerini esirgemeyen Alef gençlerine teşekkür etti. Alef Başkanı Cem Sason’un önderliğinde geceye katılan Alef gençleri ekibe çiçek sunarak dayanışmalarını perçinlemiş oldu. Halet, “Perde açılıyor. Yolumuz hepimizin yolu. İspanya’dan kovulan Sefarad Yahudilerinin 500 yılı aşkın yuva arayışına tanık olacağız. Bu oyun, yuvasını terk etmek zorunda kalan ve inancıyla yeni yuvasına sahip çıkan, kendini yuvasına adamışların hikayesi,” diyerek sözü Başkan Doğan Yıldız’a bıraktı.

Yıldız, GKD gençlerine güvenini aktararak, “Yolumuza gençlerle çıktık, birlikte yürüdük. Bizim yolumuz gençlere cesaret vermektir. Yolumuz için başlamak, başlamak için inanmak gerekir. Gençlerimize inanıyor ve onlara güveniyoruz” dedi ve sahneye yeni binalarının dekorasyonunda yardımlarını esirgemeyen, geçtiğimiz sene aramızdan ayrılan, hayırsever Alber Levi’nin oğlu Metin Levi’yi davet etti. Levi’ye plaket verildikten sonra oyun başladı. Başrollerini Mayra Bahar, Rafi Levi ve Alp Eskenazi’nin üstlendiği, birçok deneyimli oyuncunun rol aldığı oyun şarkılarla, danslarla devam etti.

GKD gençlerinin tam dört yıl önce hayal edip sayısız toplantılar, onlarca prova, stüdyo kayıtları yaptıktan sonra sahneye koydukları, büyük bir emeğin eseri olan ‘Yolumuz’ izleyicisiyle böylece buluşmuş oldu. Ana karakter Sara’nın kardeşini bulması yolunda kahramanlık dolu hikayesiyle konuklar duygusal bir yolculuğa çıktı. Tarihten güçlü mesajlar içeren, dayanışma, aidiyet ve direnme gücünü gözler önüne seren, kalpleri titreten bir hikayeye sahip oyun 7’den 77’ye birçok kişiyi aynı sahnede buluşturdu.

Oyun bitiminde sıra uzun teşekkür merasimindeydi. Öncelikle özverili çalışmalarıyla grafik tasarımını gerçekleştiren İzzet Ers sahneye davet edildi. Genel Koordinatör Talya Ergülü ile oyunu yazan ve yöneten Rafi Levi’ye teşekkür edildi. Sahne mizansen ve koreografilerini yapan Demet Şaşmaz Levi'ye, danışman ve koroda görevli İzzet Bana’ya, dans koreografileri için Tülin Motola Kutlu’ya, koordinatör Vanesa Yeruşalmi, Lara Halet, Tery Yıldız'a; müzik kayıt ve mixleri gerçekleştiren Yusuf Sağlamlar’a, prodüksiyon Pixus’a, fotoğraf ve videolar için Bizibiçekermisin Ekibine katkıları için teşekkür edildi. Oyunun kostümleri Rosy Show Costume, makyajları ise Zelda İpekoğlu, Betina Maden Buano ve Gamze Karaca Eras tarafından gerçekleştirdi.

En küçüğünden en büyüğüne yaklaşık 160 kişiyi aynı sahnede buluşturan oyuna her grup büyük bir heyecanla hazırlanarak bir parçası oldu. Yetkililerin bu tür projelerin devam edeceğini müjdelemesiyle gece son buldu.

Luiza Uçki

Müzik ve dans yaşsızdır. Bu söylem GKD’nin ‘Yolumuz’ gösterisinde ete kemiğe büründü. Kadro geniş, yaş ortalamasını almak mümkün değil. Küçücük çocukların tüm enerjileriyle sahneye çıkmalarının yanı sıra GKD ailesinin etkin dansçıları birlikteydi.

Bu birliktelik, bu aile ortamı gösterinin ilk dakikasından son dakikasına kadar seyirciyi büyülüyor. Gösteri sık sık alkış tufanıyla durma noktasına geliyor. GKD dostları sanki bis dermiş gibi alkışlıyor. İspanya’da başlayan üzgün yüzler sona yaklaşırken yerini gülen gözlere bırakıyor ve ‘Yolumuz’ aydınlanıyor.

Bir çağdan başka bir çağa, bir coğrafyadan diğerine geçerken ananeleri kaybetmemeyi ilke edinen herkesin bu gösteride yeri var. Herkes kendinden bir şey bulacak ve büyüleyici bir atmosferin içinde düşünecek.

“Yolumuz için başlamak, başlamak için inanmak gerekir. İnancı içinde hisseden, bizlere bu inancı hissettiren tüm genç kardeşlerime teşekkürlerimle” diyor GKD Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Yıldız. “Biz inanmaktan asla vazgeçmedik, siz de vazgeçmeyin” diyor GKD gençleri. Ve dev bir kadrodan söz ediyorum aynı duyguları paylaşan. Bizleri bu gösteride en çok etkileyen baba-kız, anne-oğulun aynı olması idi.

Sevgili gençler tarih sayfalarında kaybolmadan tarihi olaylara göz kırpmak hiç de kolay değildir. Sizler bunu başardınız. Nesil farklılıklarında oluşan problemleri aşmak da pek kolay değildir. GKD bunu da başardı çünkü “Sen bir adım at, ben gerisini tamamlarım” felsefesini kendisine ilke edindi.

‘Yolumuz’a gelince, tek gösteriyle sınırlı olması beni derinden etkiliyor. Onca çaba, emek, özveri sadece bir tek gösteride alkış almakla kalmamalı. En kısa zamanda daha çok kardeşimize ulaşmanın yolunu bulmak gerekiyor. Zira ‘Yolumuz’ dans eden, şarkı söyleyen, replikleri ile etkileyenler, sahne arkası ekibi, ışık, müzik ve sayamayacağım onlarca emek vereniyle çok daha fazla alkışı hak ediyor.

Feride Petilon

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün