Anne Frank 94 yaşında

12 Haziran 1929 tarihinde Frankfurt, Almanya´da dünyaya gelen Anne Frank, II. Dünya Savaşı´nda 1942´den 1944´e kadar işgal altındaki Hollanda´da hayatını yazdığı günlüğü ile Holokost´un en çok tanınan mağdurlarından biri oldu.

Dünya
13 Haziran 2023 Salı

Anne Frank, Naziler'in Almanya'yı kontrol altına almasıyla dört buçuk yaşındayken ailesiyle birlikte, hayatının çoğunu geçireceği Amsterdam'a taşındı. Temmuz 1942'de ailesiyle birlikte evindeki kütüphanenin arkasındaki gizli odaya saklandı. 1942-1944 yılları arasında ailenin Gestapo tarafından tutuklanmasına kadar geçen sürede, doğum günü hediyesi olan günlüğüne düzenli olarak yaşadıklarını yazdı. Aile tutuklanınca Nazi toplama kamplarına gönderildi. Ekim veya Kasım 1944'te ablası Margot ile Auschwitz'ten Bergen-Belsen Toplama Kampına gönderildiler. Birkaç ay sonra burada muhtemelen tifüsten yaşamlarını yitirdiler.

Babası Otto Frank ailenin savaştan kurtulan tek üyesi olarak Amsterdam'a döndüğünde kızının günlüğünün sekreteri Miep Gies tarafından muhafaza edildiğini öğrenmiş ve 1947'de günlüğü yayımlatmıştı. Günlük 1952'den itibaren 70'in üzerinde farklı dilde yayımlandı.

Anne Frank yaşasaydı şu anda 94 yaşında olacaktı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün