İsrail Güzeli ile fotoğraf çektiği için tehdit alan Irak Güzeli, ABD Temsilciler Meclisi adayı

Algemeiner´ın çarşamba gecesi bildirdiğine göre, Miss Universe Irak eski yarışmacısı Sarah Idan, 2024´te ABD Temsilciler Meclisi´nde Kaliforniya´nın 30. Bölgesini temsil etmeye aday olduğunu açıkladı.

Dünya
8 Haziran 2023 Perşembe

1990 yılında Irak'ta doğan ancak şu anda Los Angeles'ta yaşayan Idan, Kasım 2024 seçimlerinde aday olacak.

Idan, 2017'deki yarışma sırasında Miss İsrail ile selfie çekilmişti.

Idan adaylığı için yaptığı kampanya kapsamında, Irak'taki çatışmaların ortasında mülteci olarak geçirdiği çocukluğunu ve bölgede faaliyet gösteren ABD güçlerine tercümanlık yaptığını açıkladı. Idan ayrıca, 2017'de Miss Israil Adar Gandelsman ile selfie çektikten sonra kendisinin ve ailesinin nasıl ölüm tehditleri aldığını anlattı. Idan'ın ailesi tehditlerin ardından Irak'tan kaçmıştı.

Idan, 2018'de İsrail'i ziyaret ederek Gandelsman ile tekrar bir araya gelmişti. Idan, o sırada Kanal 2 News'e verdiği röportajda, ‘‘Irak ve İsrail'in halk olarak değil hükümetler açısından birbirine düşman olduğunu düşünüyorum. İsraillilerle sorunu olmayan birçok Iraklı var” demişti.

Idan, İsrail Devletinin kurulmasının ardından Yahudilerin Kuzey Afrika ve Ortadoğu'dan sınır dışı edilmesine işaret eden 2019'daki Birleşmiş Milletler etkinliğinde bir konuşma yaptıktan sonra Irak vatandaşlığını kaybetmişti.

Idan, Algemeiner'e verdiği demeçte, ‘‘Azınlık gruplarını temsil etmek için göçmen, Müslüman bir kadın olduğumdan ve ABD dış politikalarından doğrudan etkilenen Irak'tan geldiğimden dolayı benden daha iyi bir aday olduğunu düşünmüyorum. Benim sesim kesinlikle azınlığın sesi ve Kongrede Irak’ın sesine ihtiyacımız olduğunu hissediyorum”ifadelerini kullandı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün