Sanata ilkbahar-yaz dokunuşu

Nur ŞAUL BARAKAS Yaşam
7 Haziran 2023 Çarşamba

Türkiye'deki çağdaş sanatın büyümesine odaklanan sanat fuarı CI Bloom, ikinci edisyonuyla 31 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında özel Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonunda sanatseverlerle buluştu.  

Kışın yaşanılan deprem felaketi sonrasında sanatın iyileştirici gücüne inanılarak yeni sanatçıların da katılımı ile sergi gerçekleştirildi.

Bloomberght standının duvarları, 7’den 70’e duygularını ifade etmek isteyen sanat severlerin tuvalleri ile renklendi. Kalp şeklinin ana tema olduğu #sanatiçinatankalpler duvarı adeta duygulara tercüme oldu.

CI Bloom, genişletilmiş bir programla kar amacı gütmeyen yaratıcı endüstriler için de bir buluşma noktası olmaya devam ediyor. Bölgenin yeni nesil sanatçılarını ve sanat profesyonellerini bir araya getiren fuar, Borusan Otomotiv BMW Türkiye, Paribu ve LG OLED evo partnerliğinde gerçekleşti. 

CI Bloom'un Seçici Kurulu tarafından davet edilen katılımcı galerilerinin yanı sıra fuar, özel projelere ve inisiyatif katılımlarına yer vererek, Türkiye sanat sektörünün gelişmesini ve çeşitlenmesini teşvik ediyor. Özel projelere ek olarak, fuar programında mimarlık, çağdaş sanat ve dijital sanat odaklı konferanslar yer aldı. Ayrıca Türkiye'deki çağdaş sanatın güncel etkisini yansıtmak için yabancı basın ve uluslararası müzelerin temsilcileri, yöneticileri ve destekçilerini özel bir tur programıyla bir araya getirildi. 

CI Bloom Seçici Kurul üyeleri: Adnan Yerebakan (Sanatorium), Bahar Kızgut (Martch Art Project), Tankut Aykut (Öktem Aykut), Moiz Zilberman (Zilberman Gallery), Oktay Duran (Art On Istanbul), Hazer Özil (Dirimart), Ulaş Parkan, (Ambidexter), Yeşim Turanlı (Pi Artworks) tarafından belirlendi.

Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli yaptığı basın açıklamasında “Contemporary Istanbul'un 18. yaşına yaklaşırken bu geçen süre boyunca birçok zorluğa rağmen, fuarlarımızı galerilerimiz, sanatçılarımız ve partnerlerimiz ile gerçekleştirmenin sevincini ve mutluluğunu yaşadık” dedi ve devam etti: “CI Bloom'un varlığı ve çağdaş sanatın sürdürülmesi için aynı özveriyi bu yıl da veriyor. Yaşanan felaketin etkilerinin çözümlerinden birinin de sanatın devamlılığı olduğuna inanarak sanat dünyasının tüm oyuncularıyla birlikte yol alıyoruz.”

CI Bloom fuarı beş yeni ve genç galeri ve Anadolu’nun farklı kentlerine yayılan inisiyatiflere ev sahipliği yapıyor. Zor zamanlarda bile, sanatın devamlılığı ve nefes aldırması önemlidir.

CI Bloom önümüzdeki yıllarda büyüyerek devam edeceğinin altını çizdi. Bölgenin artan önemini ve canlılığını yansıtmakta ve bölgenin çağdaş sanat profilinin belirlenmesinde ve desteklenmesinde önemli bir rol oynadığını belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün