PSM Loves Summer kapsamında Róisín Murphy Zorlu´da

Tuna SAYLAĞ Sanat
31 Mayıs 2023 Çarşamba

PSM Loves Summer by %100 Müzik kapsamında Zorlu PSM'ye konuk olacak Róisín Murphy, pop müzikte yaratıcılığın sınırlarını zorlayan özgün tarzıyla müzikseverlerin kalbini fethetmeye hazırlanıyor. İrlanda’dan çıkarak dünyayı sallayan 90’ların efsanevi elektro-pop gruplarından Moloko’nun solisti olarak yükselen kariyerini, funk’tan house’a, glam rock’tan country’te tüm türlerde yaptığı yenilikçi bir yolculukla taçlandıran sanatçı, 7 Haziran akşamı Zorlu PSM Turkcell Sahnesinde türünün tek örneği olarak herkesi büyülemeye geliyor.

***

Başka Kayda Rastlanmadı

Salt’ın yeni sergisi ‘Başka Kayda Rastlanmadı’, tarihçi ve romancı Reşad Ekrem Koçu’nun (1905-1975), ömrünün büyük kısmını adadığı ‘İstanbul Ansiklopedisi’nin yayımlanmamış bölümlerine ışık tutuyor. 24 Mayıs’ta Salt Galata’da açılan sergi, Koçu hayattayken ancak G harfine kadar basılabilmiş İstanbul Ansiklopedisi’nin Z harfine kadarki ciltlerinin tasarım aşamasında kalan maddelerini arşiv malzemeleri üzerinden takip ediyor. Sanatçı Cem Dinlenmiş ise İstanbul Ansiklopedisi’nden yola çıkarak yaptığı illüstrasyonları ile sergiye katkı sağladı. 29 Ekim’e dek devam edecek sergi paralelinde, Kadir Has Üniversitesi’nin yaklaşık 40 bin ögelik bir belge grubu halinde devraldığı arşivin dijital ortama aktarılarak çevrimiçi erişime açılması planlanıyor.

***

Les Vents Français ve Eric Le Sage İstanbul’da Fransız rüzgarları estirecek

7 Haziran’da, 51. İKSV Müzik Festivali kapsamındaki konserde Fransız rüzgârları esecek! Fransa’nın yetiştirdiği, günümüzün en büyük piyanistlerinden Éric Le Sage ile ülkenin başarılı nefesli çalgılar beşlisi Les Vents Français, Fransız Sarayı’nda gerçekleştirilecek konserde; Ibert, Ravel, Saint-Saëns ve Poulenc gibi Fransız bestecilerin yanı sıra Mozart ve Beethoven’dan da eserler seslendirecek. Müzikseverler, ödüllü piyanist ve yıldız beşlinin buluşmasından doğan ustalığa hayran kalacak.

***

Daireler Çizerek Sürekli Uçuyorlardı 

SANATORIUM, 10 Haziran’a kadar Çağla Köseoğulları’nın ‘Daireler Çizerek Sürekli Uçuyorlardı’  başlıklı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Kevser Güler küratörlüğünde gerçekleşen sergi, sanatçının 2020-2023 yılları arasında farklı mecraları ve teknikleri kullanarak ürettiği yapıtlarını bir araya getiriyor. Sanatçının beden hafızası kavramı etrafında ürettiği resimler ve heykeller, bireysel ve toplumsal hafızanın bedene yazılı izlerini açığa çıkarmanın yolları üstüne düşünümlerinden doğuyor.

***

‘After A Sleepless Night’ Kairos’ta

Kairos, Elif Özen ve Muaz Özden'in ‘After a Sleepless Night’ başlığını taşıyan düet sergisine 17 Haziran tarihine kadar ev sahipliği yapıyor. Uyku kavramının nesneler ve canlılar arasında açtığı diyalektikten yola çıkan sergi, bir yanda gündelik dünyada bir nesne gibi bırakılan beden, öte yanda o bedenin küçük bir kısmına tüm dünyayı sığdıran zihni mercek altına alıyor

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün