Tel Aviv Üniversitesinde sıra dışı bir etkinlik

Azerbaycan´ın İsrail´de büyükelçilik açması akabinde iki ülke arasındaki ilişkiler gelişmeye devam ediyor.

Elda SASUN Dünya
31 Mayıs 2023 Çarşamba

Tel Aviv Üniversitesi Moshe Dayan Ortadoğu ve Afrika Çalışmaları Merkezi'nde araştırmacı, akademisyen Dr. Hay Eytan Cohen Yanarocak'ın girişimleri ile İsrail ve Azerbaycan arasında gerek üniversite, gerekse araştırma merkezi temelinde bir işbirliği şekillenmeye başladı.

Geçtiğimiz hafta, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Fariz Rzayev; İsrail'i ziyaret sırasında Yanarocak'ın davetlisi olarak Azerbaycan’ın İsrail’deki büyükelçisi Mukhtar Mammadov ile birlikte önce Kudüs Güvenlik ve Stratejik Araştırmalar Merkezinde (JISS) ardından da Tel Aviv Üniversitesi'nde bulunan Moşe Dayan Ortadoğu ve Afrika Araştırmaları Merkezinde (MDC) iki ayrı etkinliğe konuk oldu.

Büyükelçi Mammadov, Dışişleri Bakan Yardımcısı Rzayev ve Dr. Yanarocak ile

JISS'te düzenlenen etkinlik sadece İsrailli araştırmacılarla sınırlı kalırken, Tel Aviv Üniversitesi'nde 24 Mayıs’ta düzenlenen etkinliğe üniversiteden akademisyenler, İsrailli ve yabancı birçok öğrenci katıldı.

Dr. Yanarocak'ın ev sahipliği yaptığı etkinlikte Yanarocak ve Tel Aviv Üniversitesi Başkan Yardımcısı Prof. Milette Shamir açılış konuşmalarını yaptı. Ardından MDC araştırmacılarından Dr. Brandon Friedman söz aldı. Etkinlik, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Rzayev ve Büyükelçi Mammadov'un konuşmalarıyla son buldu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün