ABD´li Yahudiler Biden´in kapsamlı antisemitizmle mücadele planından memnun

Biden´ın antisemitizmle mücadele planı olarak öne sürdüğü türünün ilk örneği ´Antisemitizme karşı ABD Ulusal Stratejisi´ ABD´li Yahudiler ve aktivistler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Dünya
26 Mayıs 2023 Cuma

Beyaz Saray'daki bir etkinlikte antisemitizmle mücadele planını açıklayan Biden, "Yahudi düşmanlığı çağımızın hikayesi olmamalı. Amerika'nın ruhunun geri getirmeliyiz" çağrısında bulundu.

İsrail yanlısı bir insan hakları avukatı olan Arsen Ostrovsky, planda bazı kusurlar olduğu belirtti. Ancak planın benzeri görülmemiş kapsamını memnuniyetle karşıladı.

Ostrovsky Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Beyaz Saray'ın Antisemitizme Karşı Eylem Planı mükemmel miydi? Hayır. Ancak antisemitizm ve Yahudi nefretiyle mücadele etmek için en kapsamlı, çok yönlü bir plan mı? Evet’’ ifadelerini kullandı.

Ülkenin en büyük 30 Yahudi grubunu temsil eden Agudath Israel of America, Biden planını hiç çekinmeden olumlu karşıladı.

ABD merkezli kâr amacı gütmeyen bir kuruluş StopAntisemitizm ise yaptığı açıklamada, "Plan, Yahudilerin İsrail'le bağlantıları nedeniyle hedef alındığını kabul etse de, antisiyonizmi antisemitizm olarak adlandırmakta başarısız oluyor. İslamofobi ve diğer bağnazlıklarla savaşmak mükemmel bir hedef. Ancak, antisemitizmi neyin oluşturduğuna dair net bir açıklama yapılmıyor. Bunun sonucunda Amerika'daki Yahudiler acı çekecek” ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün