Sinagogdan uzak, kalplere yakın bir ´ŞAVUOT´

Şavuot Bayramı´nın Yahudi dünyasında ayrı bir yeri vardır. Bayramların en güzellerinden biri. Musa Peygamberin Sina Dağında beklemesiyle Tanrı´nın tüm İsrailoğullarına verdiği 10 Emrin gelişini kutladığımız bir gün.

Toplum
24 Mayıs 2023 Çarşamba

Alberto Modiano

Biliyoruz ki toplumumuzda her bir bayram, bir sinagog çatısı altında coşku ile kutlanır. İtalyan Sinagogu (Kal de los Frankos) da her yıl Şavuot’u büyük bir coşkuyla kutlar.

Ancak içinde bulunduğumuz toplumsal ve siyasi hayat ne yazı ki bu sene bu etkinliği engelledi. Mayıs içinde iki kez seçim sandıklarında, ülkesinin geleceği için oy kuyruğunda yer alıyoruz. Bir taraftan da toplumumuzun 37 genç kızı Bat Mitzva töreni ile hayatlarının unutulmaz günlerinden birini yine mayıs içinde toplu törenle gerçekleştirdi. Ne mutlu onlara.

Bizler İtalyan Musevi Toplumu Sinagogu olarak bu bayramı geleneksel şekliyle yerine getirmek isterdik. Olmadı. Ancak yine mayıs ayında açmış olduğum sergim dolayısı ile toplumumuzun değerli bir sanatçısı Renan Koen, arkadaşları ile anlamlı bir konser düzenledi. Sinagogumuzun duvarlarının dili olsa da anlatsa. Gelen konukların mutlulukları uzun bir süre konuşuldu ve konuşulacak.

Bu sene Şavuot Bayramı’nda bir araya gelemeyeceğiz. Ancak birlikteliğimizi her zaman olduğu gibi ruhumuzda hissedeceğiz ve dualarımızı güzel insanlar için edeceğiz. Nice güzel mutlu, sağlıklı bayramlar ve yarınlar.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün