Evlere Şenlik Habanera Makamı AKM´de

Tuna SAYLAĞ Sanat
24 Mayıs 2023 Çarşamba

Usta sanatçı Ali Poyrazoğlu tiyatro, opera ve caz müziği kapsayan yepyeni projesi ‘Evlere Şenlik Habanera Makamı’ ile 28 Mayıs’da AKM seyircisiyle buluşuyor. AKM Tiyatro Salonunda gerçekleşecek oyunda Poyrazoğlu, caz tınıları eşliğinde anılarının peşinde ilerleyerek tiyatronun ve operanın ana caddelerinden çıkıp arka sokaklarında dolaşacak. Ravel, Saint-Saëns, Bizet, Cemal Reşit Rey ve Muhlis Sabahattin’in unutulmaz müziklerini, Çiğdem Erken Caz Quartet grubunun yorumlayacağı ve müziğin başrolde olacağı performansta Poyrazoğlu, izleyiciyi mizahın aydınlık kapılarına götürecek ve sanatın yaşamımızda yarattığı farkı derinlemesine hissettirecek.

***

YBY Woods’ta Mark Eliyahu rüzgârı esecek

Şehir yaşam kültürünün zenginleşmesine odaklanan YBY Woods, etkinliklerini Kemerburgaz Kent Ormanında müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor. YBY Woods, dünyaca ünlü kamança sanatçısı Mark Eliyahu’yu İstanbul’un en büyük sahnesinde ağırlıyor. Türkiye’deki sevenleri tarafından büyük ilgiyle beklenen konserle YBY Woods, gökyüzünün altında, ormanın içinde unutulmaz anlara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 2 Haziran’daki konser için biletler Biletix ve biletinial platformlarında satışta.

***

CI Bloom Sanat Fuarı Başlıyor

Türkiye'deki çağdaş sanatın büyümesine katkı sunan sanat fuarı CI Bloom, ikinci edisyonuyla 31 Mayıs- 4 Haziran tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonunda sanatseverlerle buluşacak. Bölgenin yeni nesil sanatçılarını ve sanat profesyonellerini bir araya getirecek fuar, katılımcı galerilerinin yanı sıra, özel projelere ve inisiyatif katılımlarına yer vererek, Türkiye sanat sektörünün gelişmesini ve çeşitlenmesini teşvik ediyor. Bunun yanı sıra fuar programında mimarlık, çağdaş sanat ve dijital sanat odaklı konferanslar yer alacak.

CI Bloom Seçici Kurul üyeleri: Adnan Yerebakan (Sanatorium), Bahar Kızgut (Martch Art Project), Tankut Aykut (Öktem Aykut), Moiz Zilberman (Zilberman Gallery), Oktay Duran (Art On Istanbul), Hazer Özil (Dirimart), Ulaş Parkan, (Ambidexter), Yeşim Turanlı (Pi Artworks).

***

Dijital sanatın kalbi İstanbul’da atacak!

Mezo Dijital tarafından düzenlenen İstanbul Dijital Sanat Festivali, üçüncü kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. 2-5 Haziran tarihleri arasında AKM’de gerçekleşecek festival, dijital sanatlar alanında önemli isimlere, ulusal ve uluslararası toplam kırk sanatçıya ev sahipliği yapacak. Sanatçılar festivaldeki eserleriyle bilim, teknoloji ve sanatın kesişebileceğini gösterecek ve bu olgular arasındaki sınırların eriyerek yeni yollara nasıl dönüşebileceğine ilişkin katkıda bulunacaklar. Esra Özkan, Julie Walsh ve Türkiye’nin ilk yapay zekâ küratörü olan Avind’in küratörlüğünü üstlendiği festival, diğer sergilerden farklı olarak, normal şartlarda yan yana görülmeyecek ve belki de hayal dahi edilemeyecek işleri bir araya getirecek. Festivale giriş serbest olacak.

***

‘Düşler, Hakikatler’ Sergisi Casa Botter Sanat ve Tasarım Merkezinde

İstanbul’un ilk Art Nouveau yapısı Botter Apartmanında yer alan Casa Botter Sanat ve Tasarım Merkezi, zemin katta ‘Düşler, Hakikatler’ sergisine ev sahipliği yapıyor. Melike Bayık küratörlüğünde hazırlanan sergi, farklı disiplinlerden sanatçıların eserleriyle rüya, hatırlama, canlanma ve uyanış gibi soyut kavramlarla gerçek bir uykudan dinlenmiş, kendisiyle ve sokakla bütünleşmiş olarak uyanmayı odağına alıyor. Sergi 16 Temmuz’a kadar açık kalacak.

Sergide yer alan sanatçılar: Larissa Araz, Mehtap Baydu, Sena Başöz, Orhan Cem Çetin, Cevdet Erek, Ulaş Eryavuz, Ece Gökalp, Berat Işık, Ali Miharbi, Studio Pinprick, Güneş Terkol, Erdem Varol ve Emir Yağmurca.

***

CRR’de yaza merhaba konseri

Dünyaca ünlü Metropolitan Operasında başrol oynayan ilk Türk opera sanatçısı Burak Bilgili, baharı İstanbul Oda Orkestrası ile Hakan Şensoy yönetiminde karşılıyor. 31 Mayıs akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonunda, operanın renkli dünyasına yapılacak bu yolculukta aryaların yanı sıra müzikallerden ve operetlerden seçkiler dinleyeceğiz.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün