Kibele Sanat Galerisi, Zeki Faik İzer eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor

Tuna SAYLAĞ Sanat
17 Mayıs 2023 Çarşamba

İş Sanat Kibele Sanat Galerisi, 1988 yılında aramızdan ayrılan ressam Zeki Faik İzer’in Paris, İstanbul, Nice’ başlıklı sergisini, sanatçının 118. doğum gününde sanatseverlerle buluşturuyor. Kübizmle başladığı sanat hayatına ilerleyen dönemlerde desenler ve soyut figürlerle devam eden İzer’in eserleri  Kibele Sanat Galerisi’nde izlenebilir.

***

İstanbul Modern ziyarete açıldı

(Foto: Cemal Endem)

Türkiye’nin ilk çağdaş ve modern sanat müzesi İstanbul Modern,  Galataport’ta gerçekleşen yeni binasında ziyarete açıldı. Müze, kurucu sponsoru Eczacıbaşı Topluluğu ve ana sponsoru Doğuş Grubu-Bilgili Holding’in ortak katkısıyla inşa edildi. Müzede an itibariyle beş ayrı sergi izlenebiliyor. Mimar Renzo Piano imzasını taşıyan Karaköy’deki yeni müze salı, çarşamba, cuma, cumartesi ve pazar günleri saat 10.00-18.00 arası; perşembe günü ise saat 10.00-20.00 arası gezilebilir. Perşembe günleri, Türkiye’de ikamet eden ziyaretçiler için ücretsizdir.

***

Sarkis'in ‘SONSUZ’ başlıklı kişisel sergisi Arter’de

(Foto: Sena Nur Taştekne)

Tasarladığı yapıtlarını her sergilenişte değişime ve yorumlamaya açık tutan Sarkis, Arter'deki SONSUZ adlı sergisinde de kurumun koleksiyonunda yer alan yapıtlarından seçtiklerini birbirleriyle ilk kez buluştururken, onlara Arter'in ikinci kat galerisinde yeni bir yaşam ve deneyim alanı açıyor. 1980'li yıllardan başlayıp sanatçının 2015 yılında Venedik Bienali Türkiye Pavyonu için gerçekleştirdiği Respiro isimli yerleştirmesinden çeşitli parçaları da içine alarak Sarkis'in üretiminde geniş bir zaman dilimini kapsayan SONSUZ, ısıtma, yakma, kamuflaj, bellek, iz bırakma, atölye, ev gibi sanatçının eserlerine sıklıkla eşlik eden kavram ve temaların yanı sıra ışık, renk ve müzik gibi farklı unsurların pratiğinde oynadığı başat rolü de vurguluyor. Küratörlüğünü Emre Baykal’ın yaptığı sergi, 4 Şubat 2024’e kadar gezilebilir.

***

CRR’de Nazım'a caz şarkılar

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, 25 Mayıs’ta Nâzım Hikmet Ran’ın 60. ölüm yıldönümü anısına bir caz konseri gerçekleşecek. Konsere Tülay Günal - vokal, Deniz Güngören - vokal, Yiğit Özatalay - piyano, Mustafa Kemal Demirel - davul, Orhan Aydın - konuk sanatçı olarak katılıyorlar. Hikmet’in pek çok şiiri özgün müzik, rock ve pop sanatçılar yanında elbette caz müzisyenleri tarafından da bestelenmiştir. Konserde, ‘Bugün Pazar, Memleketim, Masalların Masalı’ gibi unutulmaz şiirler, tiyatro sanatçısı T. Günal ve vokalist D. Güngören ile Yürüyen Merdiven grubu (Y. Özatalay & M. K. Emirel) tarafından seslendirilecek.

***

Emir Ersoy ‘Songs Meet Cuba’

Emir Ersoy, ‘Songs Meets Cuba’ projesi ile hit olmuş İngilizce ve Türkçe pop parçaların Latin versiyonlarını 22 Mayıs akşamı, Zorlu touché’de izleyicisiyle buluşturuyor. Aleixi R.Contreras ve Pelin Güneş bu projenin vokalistleri olarak sahne alacaklar. Herkesin bir ağızdan eşlik edeceği şarkılardan oluşan repertuar, Ersoy’un bir süredir üzerine çalıştığı yepyeni aranjmanlarla hayat bulacak.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün