Seçimler

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hatırlanacak bir seçim günü yaşandı. Gökyüzü çok zorlu, bir o kadar da kaos bir dönemi işaret ederken yapılan seçimler tam da astrolojinin öngördüğü gibi belirsizlikle sona erdi.

Meyzi SARFATİ Yaşam
17 Mayıs 2023 Çarşamba

Katılımı bol, heyecan dorukta, çekişmeli bir seçim günü, tüm ülke sonuçlara kitlenmiş olsa da, Merkür’ün S yani durağan pozisyonda oluşu, seçimlerin her türlü yanılgıya, belirsizliğe, hatalara, manipülasyonlara hatta hileye açık olduğunu açık açık anlatmaktaydı. 

Sayım yapılırken, sürekli muhalefetin açıklamaları, sandıkların başından ayrılmayın uyarıları, iktidarın sürekli baştan oyları saydırtması tipik Merkür’ün kararsız belirsiz haliydi. 

Seçim günü Merkür’ün durağan durumda oluşu, liderlerden haritasında tek Merkür’ü geri pozisyonda olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaramaktaydı. 

5 Mayıs’ta Akrep burcunda gerçekleşen ay tutulması, burcu Akrep olan ülkemizi çok yakından etkilemekte. Bu etki daha aylarca da devam edecek maalesef. 

Çok zorlu tutulmalar sürecine girdik. Boğa - Akrep aksındaki tutulmaların her birimizi çok zorladığı sürecin belki de en alevli dönemindeyiz. 

2023 zaten başlı başına çok zor bir sene. Ama en zorlu ayları da mayıs ve kasım. Seçime etki eden tutulmalar, zaten baştan her şeyin zor olacağını bize anlatmaktaydı. 

Sizi bilmem ama beni en çok rahatsız eden belirsizliktir. İyi kötü sonucu bilmek isterim. Ortada kalan şeyler huzursuzluk verir. Pandemi sürecinde bu belirsizliğin insanları nasıl da yıprattığını gördük. 

Şimdi de seçimler, yani aslında ülkenin geleceğini belirleyecek büyük kararın sonucuna bir türlü ulaşamamak da herkesi geriyor. 

İstediğimiz şekilde olsun veya olmasın, ne olduğunu bilebilsek, bir önümüzü görebilsek her şey daha rahat olacak. Bu şekilde, belirsizlikle olan yine halka oluyor. 

Bu yalnızca bir lider seçimi değil, bu hepimizin geleceğini belirleyen bir kader anı adeta. 

5 Mayıs tutulması, ülkemizin son iki senedir gerek yönetim gerekse ekonomik açıdan zorlu döneminin sonlarına geldiğimizi anlatıyor. 

Ama bu son çok kolay olmayacak. Akrep burcuna yakışır şekilde, kriz, kaos ve kriz yönetimi çok önemli bu zamanda. 

Tutulma direkt olarak ülkemizin Güneş’i ve Venüs’ünü etkiliyor. 

Güneş lider ve yönetimi gösterirken, Venüs de ekonomiyi ve kadınları ifade etmekte. 

Uranüsyen yani beklenmeyenlerin gerçekleştiği, Akrep temaları ile, Akrep’in en zorlu sabit yıldızı olan Zuben El Ganubi’nin etkisi altında kalan seçimlerin çok zorlu ve Merkür’ün etkisiyle de bir sonuca varamadan biteceği belliydi. 

Bu durumda seçimin bir seçim daha doğuracağı aşikardı. 

Şimdi bizleri ikinci tur beklemekte. 

Katılımın yüksek olduğu ilk turun sonuçsuz kalması, ikinci turda heveslerin kaçmasına neden olmaz umarım. 

Bu sene Plüton Kova ile değişim olması gerektiğini vurgulayan gökyüzü, yenilik diye haykırırken, Boğa - Akrep aksındaki tutulmaların sonlarına yaklaşmışken azcık daha kaos olacağını belirtiyor. 

Az kaldı. Her şey belli olacak elbet. Bu çekişme ve kutuplaşma hali de, belirsizlikten bezmiş halkın tükenmişliği de, bundan yararlanan ekonomide zamların katlanarak arttığı, dövizin altının zor tutulduğu günler elbet geride kalacak. 

Elbet günyüzü göreceğiz. 

Ama halk yoruldu artık. 

Allah dağına göre kar verirmiş. 

Akrep en çok zorluğa dayanabilen, en kötü zamanlardan güçlenerek çıkan burçtur. Ülkemizin de burcu olduğuna göre, bu ülke her ne olursa olsun yıkılmaz, her şeyi daha da güçlenerek atlatır. 

Kolay olmuyor. Zorluyor. 

Ama olacak. Az kaldı sabır. 

Lütfen tükenmeyelim. 

Lütfen vazgeçmeyelim. 

Herkes nasıl yönetilmek istediğini bilmeli, etki altında kalmadan, mantıkla, medeni şekilde, düşman olmadan, karşı tarafa da saygı duyarak varandaşlık görevini yapmalı. 

Sonucu soracak olursanız…

Sonuç şimdilik sanki tam bir değişim yönünde değil, kısmi olabilir. 

2024 daha kesin sonuçlar olacak. 

Şimdilik ülkeyi yöneten lider her kim olacaksa bu sene onun için de kolay olmayacak maalesef. 

Hep beraber bekleyip göreceğiz. 

Milletimiz ve halkımız için en hayırlısının ikinci turda gerçekleşmesi dileğimle. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün