İsrail ve Fas, Marakeş´te kadın liderlerin inovasyon konferansına ev sahipliği yaptı

Dört kıtadan yaklaşık 100 lider iş kadını, geçen hafta Fas´ta, bölgesel refaha ulaşmanın yollarını tartıştıkları ´Women Connect to Innovate´ konferansı için bir araya geldi.

Dünya
11 Mayıs 2023 Perşembe

Marakeş'teki üç günlük konferansa İsrailli kâr amacı gütmeyen Nation Central ve Fas'ın Konsensüs firması ev sahipliği yaptı. İsrailli ve Faslı firmalar konferansta, İsrail'in Ortadoğu’daki konumunun sadece birkaç yıl içinde ne kadar geliştiğini hatırlattı.

Nation Central inovasyon diplomasisi direktörü Aviva Steinberger, yaptığı açıklamada, ‘‘Women Connect to Innovate gibi konferanslar, bölgedeki lider pozisyonlarındaki kadınları bir araya getirip desteklemeye yardımcı oluyor. Konferansa katılmak kadın ağlarının, ekonomi ve yazılım mühendisliği gibi alanlarda güçlenmesini sağlıyor’’ ifadelerini kullandı.

İsrail verilerine göre, kadınlar İsrail'in yüksek teknolojili işgücünün yalnızca üçte birini oluşturuyor. İsrail'deki yüksek teknoloji şirketlerinin CEO'larının ise sadece yüzde 10'u kadın. İsrailli Arap kadınlar için bu rakamlar nüfustaki paylarına göre daha da düşük.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün