AB: ´´İsrail Güvenlik Bakanının AB Günü´nde konuşma yapmasını istemiyoruz´´

AB Temsilciliği, İsrail hükümeti Genel Sekreterliğine gönderdiği mektupta, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir´in 9 Mayıs´ta AB Günü´nde konuşma yapmak üzere görevlendirilmesine karşı çıktı.

Dünya
8 Mayıs 2023 Pazartesi

Birlik temsilciği, İsrail hükümetine gönderdiği mektubunda, "AB, Ben-Gvir ve partisinin siyasi görüşlerine katılmıyor. Ben-Gvir'in geçmişte yaptığı birçok açıklama AB’nin temsil ettiği değerlere aykırı" ifadesine yer verdi.

Buna karşın, İsrail Genel Sekreterliği, Ben-Gvir'in programa katılmayı talep etmemesi halinde yerine yeni isim belirleneceğini bildirdiği ancak Ben-Gvir'in resepsiyona katılacağını ve burada konuşma yapacağını açıkladı.

Ben-Gvir, basın ofisi aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, "AB temsilcileri görüşlerime katılmasa da İsrail'in bir demokrasi olduğu konusunda hemfikirler ve demokrasilerde karşıt görüşlerin duyulması gerekiyor’’ dedi.

Ben-Gvir'in AB Günü'nde yapacağı konuşmada, teröre karşı ortak savaşın önemini anlatıp, AB ülkelerinin bu yönde attıkları adımlardan dolayı kutlayacak.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün