Haydi Anneler Günü kartı yapalım

Bir çocuğu dünyaya getiren veya çocuğun biyolojik olmasa da tüm sorumluluğunu üstlenen kişi ´anne´dir. Varını yoğunu hayata getirdiği veya sorumluluğunu üstlendiği çocuğun gelişimine, eğitimine ve ihtiyaçlarına adayan bu olağanüstü özel kişileri onurlandırmak için dünyanın her yerinde özel bir gün kutlanır. Biz de STEAM eğitim modelinin disiplinler arası geçişi ile bilim ve sanat dallarından faydalanarak annelerimize özel bir kart hazırlayacağız.

Çocuk-Aile
3 Mayıs 2023 Çarşamba

Vivet Adler

Gerekli malzemeler: Kalın renkli kağıt, A4 kağıt, kırmızı el işi kağıdı, yapıştırıcı, makas, renkli kalemler, kahve filtresi, birkaç bardak su, damlalık, renkli sıvı gıda boyaları.

Yapılışı

Kahve filtresi elbise şeklinde kesilir. Sıvı gıda boyaları bardak suların içine eklenir ve karıştırılır. Damlalık yardımıyla renkli sular kahve filtresinin üzerine damlatılır. Biraz beklenerek suyun ve renklerin dağılması izlenir. Kuruması için bir kenara bırakılır. Kırmızı el işi kâğıdına küçük bir kalp şablonu çizilir ve kesilir. A4 beyaz kâğıt ikiye katlanır. Tam orta kısmından daha önce kesilmiş olan kalp boyutunda bir şekil kesilir. A4 kâğıdın üzerine kırmızı kalp yapıştırılır. A4 kâğıdın arka kısmı ikiye katlanmış olan renkli kâğıda yapıştırılır. Kalp dışında kalan kısımlara ‘Anne’ için istenilen mesaj yazılır veya resim çizilir. Kapak kısmı için kahve filtresi alınır ve elbise şeklinde kesildikten sonra, akordeon şeklinde katlanır. Kartın kapak kısmına yapıştırılır. Elbisenin üstü için kırmızı kâğıttan bluz kesilir ve yapıştırılır.

Neler oluyor?

Sıvı gıda boyalarının renkleri, suyla birleşim sonucunda kahve filtresi üzerine dağılarak kromatografi oluştururlar. Kromatografi bileşenleri ayırma tekniğine verilen isimdir. Renklerin dağılmasıyla birlikte neler olduğuna bakalım.

Çocuklara hayatına dokunan, yetiştiren ve sevgiyle büyümelerine destek olan hepimizin Anneler Günü kutlu olsun!


Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün