Max Verstappen, Azerbaycan GP sonrası konuştu

2023 Formula 1 Şampiyonası´nın dördüncü yarışı olan Azerbaycan Grand Prix´sini ikinci sırada bitiren Max Verstappen, yarış sonu değerlendirmelerde bulundu.

Spor
3 Mayıs 2023 Çarşamba

Azerbaycan Grand Prix'ini Red Bull takımının Meksikalı pilotu Sergio Perez kazandı. Takım arkadaşı ve şampiyona lideri Max Verstappen ise ikinci sırada yer aldı.

Bakü'de şansızlık yaşadığını dile getiren Verstappen, "Güvenlik aracı nedeniyle maalesef biraz şanssızdık. Periyot sonrasında tekrar zorlamak zorunda kaldım, DRS'ye girmek adına Perez'e yakın kalmaya çalıştım. Fakat lastikler biraz aşırı ısınıyordu" dedi.

Perez'i geçmek için elinden geleni yaptığını ifade eden Verstappen, "Tabii ki Perez'i takip etmeye çalışıyordum ama tutarlı şekilde iyi bir denge yakalamakta gerçekten çok zorlandım. Bu yüzden ayarlarda biraz oynamaya çalıştım. Sanırım bu problemi çözdükten sonra, son 10 tur yine oldukça iyiydi fakat ara açılmıştı. Bence yarış boyunca pek çok şey öğrendik. Ayrıca takım olarak iyi bir sonuç da elde ettik" dedi.

Azerbaycan'da tamamlanan sprint yarışı ve ana yarışın ardından Verstappen 87 puana ulaşarak liderliğini korusa da Perez hem sprint hem de yarış galibiyetiyle 15 puanlık farkı 8'e düşürmeyi başardı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün