İran Dışişleri Bakanı: ´´Siyonistlerin çöküşü yakın´´

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, cuma günü Lübnan ziyareti sırasında İsrail sınırını gezdi ve ´´Bölgedeki tüm olumlu gelişmeler Siyonist varlığın çökmesine yol açacaktır´´ dedi.

Dünya
28 Nisan 2023 Cuma

İran basınında çıkan haberlere göre Hizbullah terör örgütü lideri Hasan Nasrallah Amir-Abdullahiyan’a, “Lübnan ve Filistin'in İsrail'e karşı direnişi şimdiye kadarki en iyi durumda” şeklinde güvence verdiğini belirtti.

Abdullahiyan, Nasrallah ile görüştükten sonra Lübnanlı yetkililer ve Hizbullah’ın İran destekli üyesiyle İsrail sınırına gitti.

Abdullahiyan, Lübnan sınırındaki Maroun al-Ras kasabasından İsrail’e bakarak, “Bölgedeki olumlu gelişmeler Siyonist varlığın çöküşüne yol açacak. Siyonistler yalnızca gücü anlarlar. İran, Siyonist düşman karşısında direnişi desteklemeye devam edecek. Zor günlerde bile Lübnan'ı destekleyeceğiz" ifadelerine yer verdi.

İran Dışişleri Bakanının bu ziyareti, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in geçen hafta İran sınırından sadece birkaç km uzakta Türkmenistan’da büyükelçilik açmasının ardından geldi.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün