Michael Schumacher´in yapay zeka röportajına tepki

Eski Formula 1 pilotu Michael Schumacher´in ailesi, Schumacher´le yapay zeka tarafından üretilen bir röportaj yayınlayan dergiye karşı dava açıyor.

Spor
26 Nisan 2023 Çarşamba

2013'ün aralık ayında Fransız Alplerinde geçirdiği kayak kazasından bu yana komada olan ve on yıldır hiç görüntülenmeyen Michael Schumacher ile yapay zeka tarafından üretilen skandal bir röportaj gerçekleştiren dergi, aileyle mahkemelik oluyor.

Almanya'da Die Aktüelle dergisi, Formula 1'in efsane isimlerinden Michael Schumacher ile yapay zeka üzerinden röportaj üretti. İngiliz ve Alman basınından haberlere göre, 15 Nisan tarihli dergi saysının kapağında Schuamcher'in gülen bir fotoğrafına yer veren Die Aktüelle, altına büyük harflerle “İlk röportaj!”, “Şaşırtacak kadar gerçek” sözlerine yer verdi.

Yedi kez F1 şampiyonu olan Schumacher, kayak kazasından sonra neredeyse bir yıl komada kalmıştı. İsviçre'de yaşamını sürdüren Schumacher Eylül 2014’ten beri evinde ailesi tarafından bakılıyor; kameraların karşısına çıkmaması için ailesi de büyük uğraş harcıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün