Golden Age 20. yaşını kutladı

Golden Age Komisyonu, 16 Nisan Pazar günü Ulus Özel Musevi Lisesi´nde 20. kuruluş yıldönümünü yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Luiza Uçki Toplum
26 Nisan 2023 Çarşamba

Sayıları 40’a yaklaşan gönüllü hanım konukları kapıda karşıladı. Güler yüzleri eşliğinde tatlı ikramıyla gün başladı. Başarılı sekreterleri Verda Özsezikli tüm detaylarla bizzat ilgilendi.

Öncelikle barkovizyon gösterisi ile yirmi yıl boyunca yapılan etkinliklerden fotoğraflar paylaşıldı. Golden Age’in Eş Başkanları Luis Karmona ve Rozi Hason kurumun kendisine özgü şarkıları eşliğinde sahneye çıktı. Gözleri ışıl ışıl olan bu iki çiçeği burnunda başkanın tatlı heyecanı etrafa da sinerji kattı. Konuşmalarında yaptıkları faaliyetlerden bahseden başkanlar, “Boğaz gezileri, el işi faaliyetleri, sinema günleri, piknikler, yazın tekne ve piknik faaliyetleri, bayramlarda sinagog gezileri, Burgazada’da düzenlenen keyifli yaz partileri, bayramlarda geleneklere uygun sohbet ve yemekler ve daha niceleri…” diye sıraladılar. Ardından sıra kaybedilen birbirinden değerli üyelerini anmaya geldi. Geçmiş Dönem Başkanı Sara Hazak, “Herkesin ablası” olarak nitelendirdiği Beki İpekel, Ceni Strugo ve Sara Bahar rahmetle anıldı.

Akabinde salonda iki dev isim belirdi. Senelerdir yaptıkları parodilerle yüzleri güldüren, gönüllere taht kurmuş iki sanatçı ‘Nerede Kalmıştık Moiz’ isimli müzikli tiyatro oyunu için seyircilerin arasında yer aldı. Jojo Gözcü ve 

Fani Bonofiel’e Cenk Rofe ve Lizet Rofe parodilerde eşlik etti. Solistliğini Cenk ve Lizet Rofe’nin gerçekleştirdiği müzik dinletisi ile keyifli dakikalar yaşandı. Seçtikleri birbirinden güzel, günün anlam ve önemine uygun birçok dildeki repertuarlarıyla dinleyicilere müzik şöleni yaşattırdılar. Klavyede Yusuf Sağlamlar, buzuki ve kemanda Altuğ Öncü ve davulda İlker Arson eşliğinde söylenen şarkılarda izleyiciler kimi zaman gülümsedi kimi zaman eski günleri yad ederek hüzünlendi.

Şapka parodisi, pandemide yaşadığımız zorluklarla ilgili yapılan skeçlere süpermarkette yaşanılan günümüz sorunları da mizahi yorumlanınca salon kahkaha sesleri ile yankılandı.

Ses düzeni için Jilda Abravay’a ve etkinlik sorumlusu Tuna Gözcü’ye teşekkür edildikten sonra sahneye geleneksel pasta töreni için Türkiye Hahambaşısı İsak Haleva davet edildi. Haleva, Golden Age’in kuruluşuna vesile olmuş Onursal Başkanımız Bensiyon Pinto’yu rahmetle anarak değerli eşi Eti Pinto’ya şükranlarını sundu. Yirmi yıldır sürekli artan bir başarı grafiği gösteren gruba methiyelerde bulundu, Moiz oyununda rol alanlar için “Tüm dertlerimizi unutturdunuz. Sahip olduğunuz mizah gücü bir Tanrı hediyesidir. Bunu bizimle paylaştığınız için sizi candan kutluyorum” diyerek hayır dualarından bulundu.

Hahambaşı Golden Age gönüllü hanımlarına da dua vermeyi ihmal etmedi ve şu sözleri paylaştı: “Laz Rizas Ke No Mankes /Yüzünüzdeki gülümseme eksik olmasın.” Böylece içine dualar katılan, şarkılarla, neşeli parodilerle yoğrulan bir kuruluş yıldönümünün daha sonuna gelinmiş oldu. Daha nicelerinin temennisiyle misafirler güzel dakikalar geçirmiş olmanın güzelliğiyle ayrıldı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün