´İklim Krizi´ Çocuk Resimleri Sergisi´ne büyük ilgi

Ulus Özel Musevi Okulları´nın ev sahipliğinde gerçekleşen 23 Nisan Çocuk Resimleri Sergisi 10-24 Nisan tarihleri arasında İstinye Park´ta sanatseverlerle buluştu.

Toplum
26 Nisan 2023 Çarşamba

‘Bizim Gözümüzden İklim Krizi’ teması altında Enka Okulları, Özel Ted İstanbul Koleji, Hisar Eğitim Vakfı Okulları, Özel Üsküdar Sev Okulu, Özel Dr.Natuk Birkan Okulu öğrencilerinin tasarladığı eserler büyük ilgi gördü. İklim krizinin her geçen gün arttığı ancak farkındalık seviyelerinin yeterince gelişmediği günümüzde, öğrencilerin konuya dikkat çekmek amacıyla tasarladığı çalışmalar oldukça düşündürücüydü.

Sergiye katılan okulların öğrencileri eserlerinde iklim krizi ve değişikliğinin olumsuz etkilerini ele aldı. Üç boyutlu hazırlanan çalışmalarda kullanılan materyaller doğayı koruma konusuna dikkat çekti. Okullar arası dayanışmanın güzel örneklerinden biri olan serginin açılışında okulların öğrencileri ve yöneticileri bir araya geldi. Eserler yorumlandı ve güzel dostluklar kuruldu. Sanat öğretmenleri sergi çalışmaları öncesinde öğrencilerle birlikte plastik atıkların dünyamıza verdiği zararlar üzerinde yaptıkları araştırmaların öğrencilere vizyon kattığını aktardı. Doğal ekosisteme zarar vermeyen biyoplastik ürünlerin kullanılmasını teşvik eden tasarımların ortaya çıkması için öğrencilere düzenli olarak bilgilendirmeler yaptıklarını ifade ettiler.

Yirmi yıldır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleşen sergiye ev sahipliği yapan Ulus Özel Musevi Okulları yöneticileri “Küresel ısınma çağımızın en önemli problemidir. Bu konuda geleceğimizin fertleri, bugünün çocuklarına en yüksek düzeyde farkındalık kazandırmanın önemine inandığımız için böyle bir konuyu tercih ettik. Yaratıcı ve çarpıcı eserleriyle sergimize değer katan öğrencilere, okul yöneticilerine ve İstinye Park yetkililerine teşekkür ediyoruz” dediler.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün