Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet büyükleri Pesah´ı kutladı

Başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok devlet büyüğü paylaştıkları mesajlarla Türk Yahudi Toplumunun Pesah Bayramını kutladılar.

Toplum
12 Nisan 2023 Çarşamba

Erdoğan yayınladığı mesajda şu sözlere yer verdi: “Yahudi vatandaşlarımızın Pesah münasebetiyle canı gönülden tebrik ediyorum. Asırlardır aynı toprakları paylaştığımız, ülkemizin her alanda kalkınmasına büyük katkıları olan Musevi vatandaşlarımızın barış, güvenlik ve huzur içinde yaşamaları, ülkemizin birliğinin teminatıdır. Aziz milletimiz 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketi karşısında güç birliği yaparak her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini bir kez daha göstermiştir. Depremlerin olduğu ilk andan itibaren dayanışma ruhu içinde hareket eden Musevi vatandaşlarımız da takdire şayan bir duruş sergilediler. 85 milyon olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştiren duyarlılıklarından dolayı tüm Musevi vatandaşlarımı tebrik ediyorum. Yahudi vatandaşlarımızın Pesah münasebetiyle sevincini paylaşıyor, kendilerine ve tüm Musevi halkına esenlikler diliyorum.”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Adalar Belediyesi de Pesah Bayramı kutlama mesajları yayınladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün