Tel Aviv saldırısının teröristi ortaokulda çalışıyordu

Dünya
12 Nisan 2023 Çarşamba

Yusef Ebu Jaber geçtiğimiz cuma akşamı Tel Aviv'de bir turistin hayatını kaybettiği ve yedi kişinin yaralandığı saldırının teröristi olarak belirlendi.

Kafr Kasım'de yaşayan 45 yaşındaki terörist, sabıka geçmişi bulunmayan ve bir yıl öncesine kadar Kiryat Ono'daki bir ortaokulda hademe olarak çalışan bir İsrailli-Arap. Saldırı, ilki Charles Clore Caddesi, ikincisi ise Kaufmann Caddesinde olmak üzere Tel Aviv'de iki farklı yerde gerçekleşti.

Jaber’in hademe olarak çalıştığı okuldaki bir veli, konuyla ilgili olarak "Çocuklarım onu iyi tanır" diye yazarken, bir diğer anne "Oğlum onu tanıyor, hatta çocukların onunla şakalaşırken çekilmiş videolar bile var" yorumunda bulundu.

Ebu Jaber'in aracıyla Charles Clore Caddesi yakınlarında kuzeyden güneye doğru ilerlediği, kaldırıma çıkarak oradaki turistlere çarptığı anlaşıldı. Ebu Jaber sonrasında bisiklet yolunda ilerlemeye devam etti ve aracın hakimiyetini kaybetti; aracı ters dönünce olay yerinin yakınlarındaki bir polis memuru tarafından yakalandı. Memur silahına uzanıyormuş gibi görünen Jaber'i vurdu.

Teröristin ailesi mesafeli

Ebu Jaber, Negevli bir Bedevi ailesindendi. Aile yıllar önce Kafr Kasım bölgesine yerleşmiş. Tel Aviv'den gelen haber aile üyelerini şok etti. Başta inanmak istemediler; aracın çalındığını ve bir kimlik belirleme hatası olduğunu düşündüler. Polis ailenin Kfar Kasım'deki evine geldiğinde ve resmi raporlar ortaya çıktığında ise yorum yapmadılar ve açıklamada bulunmadılar.

Bölge sakini bir öğretmen, Walla Haber’e yaptığı açıklamada, "Normal bir adamdır. Bir iş sahibi. Bir CD ve müzik dükkânı vardı. Birkaç gün önce amcası düşen bir klima yüzünden şehirde bir iş kazasında hayatını kaybetti ve o da aile evinde yas tutmaktaydı. Teröristin O veya Kafr Kasım'dan birisi olmamasını umuyorduk. Çok talihsiz bir olay. Böyle bir şeyi anlamak ve aklından neler geçtiğini anlayabilmek imkânsız. Umarız ki bu bireysel bir olaydır ve buradaki kimseyle ilişkili değildir" dedi.

Kafr Kasım Belediye Başkanı Adel Badir de saldırı ve bunu şehrin sakinlerinden birinin gerçekleştirmiş olma olasılığı konusunda, "Gerçekleşmiş olan araçla çarpma saldırısını şiddetle kınıyor, hayatını kaybetmiş kişinin ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Masum hayatlara yönelik her türlü kötülüğü kınıyor ve bütün taraflara hoşgörü çağrısında bulunuyoruz. Bu Kafr Kasım sakinlerinin davranış şekli değildir. Bu şehir bir arada yaşayabilme ve barış peşinde olan bir yerdi ve öyle olmaya devam edecek" ifadelerinde bulundu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün