Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı Süha Derbent´in ´Harmoni´ Sergisi

Tuna SAYLAĞ Sanat
12 Nisan 2023 Çarşamba

İskandinavya'dan Madagaskar'a, Sri Lanka'dan Kanada'ya kadar 80'den fazla ülkede çalışan, 1998’de ilk Türk vahşi yaşam fotoğrafçısı olan Süha Derbent’in Afrika doğası ve insan portrelerine yolculuk edeceğiniz ‘Harmoni’ sergisi, 12 Nisan – 19 Mayıs tarihleri arasında Hülya Şekercioğlu’nun küratörlüğünde Maximum Uniq Hall’de sanatseverler ile buluşacak.

***

BİFO eşliğinde Soprano Marlis Petersen Konseri

20. yüzyılın ilk yaratım döneminin sesleri, Borusan İstanbul Filarmoni’nin 20 Nisan konserinde seçkin bir programla seyirciyle buluşacak. Konserin solisti, özellikle Alban Berg’in Lulu operasındaki başrol başarısıyla yıldızı parlayan koloratur soprano Marlis Petersen olacak.  BİFO’yu Zorlu PSM’deki bu konserde, orkestranın sanat danışmanı ve sürekli konuk şefi Patrick Hahn yönetecek. Orkestra, Berg,  R. Strauss ve F. Schmitt’in eserlerinden oluşan bir repertuar sunacak.

***

MİXER’DE İKİ YENİ SERGİ

Alp İşmen ve ‘Aşk imiş...

Mixer, Alp İşmen’in,’ Aşk imiş…’ isimli ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, 8 Nisan - 13 Mayıs tarihleri arasında izlenebilir. Adını Fuzûlî'nin bir beytinden alan ‘Aşk imiş…’ sergisi, ikili ilişkiler, aşk, sevgi gibi kavramlar etrafında şekilleniyor. İşmen’in ikili olma halini ele aldığı lavi, çizim, gravür gibi farklı tekniklerdeki eserlerini bir araya getiriyor.

Ekin Keser ve ‘Kendimden Bir Şeyler Aradım

Mixer, Ekin Keser’in ilk kişisel sergisi ‘Kendimden Bir Şeyler Aradım’ı 8 Nisan - 13 Mayıs tarihleri arasında ağırlıyor. Keser, sergisinde kendi varoluşunu buluntu fotoğraf, belge ve farklı nesneler aracılığıyla yeniden kurguluyor. Başkalarına ait anı ve belgelerden kestiği yaşanmışlıklar ile kendi hikâyesini yeniden inşa ediyor. Bu inşada birbirine benzeyen ve kesişen hikâyeler, insanın salt gerçeklikte birbirine ne kadar benzediğini gösteriyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün