Bilal Hakan Karakaya ´Görünmez Kentler´ ile Anna Laudel´de

Tuna SAYLAĞ Sanat
4 Nisan 2023 Salı

Anna Laudel İstanbul, geleneksel döküm tekniğini kullanarak ortaya çıkardığı güncel tasarımlarla dikkat çeken sanatçı Bilal Hakan Karakaya’nın ‘Görünmez Kentler’ isimli kapsamlı kişisel sergisini sanatseverlere sunuyor. Sanatçının, devingen ya da durağan, geçmiş ile gelecek arasında asılı kalmış ve Platon’un “Yukarısı nasılsa aşağısı öyledir” sözünü hatırlatan heykelleriyle zamansız mekânlar yarattığı sergisi, 21 Mayıs’a kadar görülebilir. 

Zorlu PSM Kerala Dust’ı ağırlıyor

Üretimlerinde elektronik müzik ve geleneksel şarkı yazarlığı arasındaki ayrımı kapatmayı çalışan Kerala Dust, yeni albümleri 'Violet Drive' ile turlayacakları seriye İstanbul’u da dâhil etti. En son 2021 yılında Sónar İstanbul’un beşinci edisyonunda Zorlu PSM’de izlediğimiz Londra merkezli grup, 8 Nisan’da Turkcell Sahnesine geri dönüyor.

Yakalanan Zaman

Usta sanatçı Su Yücel umudu, akıp giden anlardan seçip çıkardıklarını, eskimeden dondurduklarını resmettiği, adeta bir belgesel niteliği taşıyan yapıtları ‘Yakalanan Zaman’ adlı solo sergisiyle 8 – 29 Nisan tarihleri arasında Galeri Diani’de… Yücel, yaşama dair hafızasını bizlerle paylaşırken paletindeki renkleri içindeki yaşam, zaman ve mekân öğelerini birbiri içinde eriterek izleyiciye aktarıyor.

Bir Parça Tebessüm

OneArc Galeri, 13 Mayıs’a kadar Hakan Özer’in ‘Bir Parça Tebessüm’ başlıklı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, salgın döneminin münzevilik anlarına dair bir anılar silsilesini karşımıza çıkarır. Özer’in resimlerinde karşımıza çıkan yüzler sıklıkla sanatçının yaşamında olan, görüştüğü, an’lar biriktirdiği bir döngünün sonucu olarak izlenir. Özer, yağlıboya kâğıdı yüzeyinde boyanın en hafif, akışkan halini kullanarak şiirsel, pastoral resimler yapar.

Grand Hyatt’ta Büyük Çekici ve Yaradılış sergileri

Grand Hyatt İstanbul, ‘Grand Art’ kapsamında Arezo Khosroshahi ve Omid Beirag’ın eserlerinden oluşan sergiye ev sahipliği yapıyor. Kapudağ Gallery iş birliği ile hayata geçen ve güncel sanatta farklı uygulama biçimlerini bir araya getiren sergi, 30 Nisan’a kadar Grand Hyatt İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor. Khosroshahi, ‘Büyük Çekici / the Great Attractor’da etkileyici fırça darbeleri ile sanatseverleri görsel bir yolculuğa çıkarırken, tuval üzerine karışık teknikle soyut üretimler yapan Beirag ise ‘Yaradılış /Creation’ ismini verdiği çalışmalarında varoluşun yokluktan doğduğu inancı ile hareket ediyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün