İsrail Dışişleri Bakanlığında iftar yemeği

İsrail Dışişleri Bakanlığı pazar akşamı İsrail´de görev yapan Müslüman ülkelerin diplomatları ve yerel Müslüman liderler için bir iftar yemeğine ev sahipliği yaptı.

Dünya
3 Nisan 2023 Pazartesi

Türkiye Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar’ın da katıldığı yemekte, Mısır Büyükelçisi Khaled Azmi ve Fas'ın İsrail'deki İrtibat Ofisi Başkanı Abderrahim Beyyoudh yer aldı. BAE ve Bahreyn Büyükelçileri yemeğe gelmeyerek daha alt seviye diplomatları kendi yerlerine gönderdiler. Ürdün Büyükelçisi ise iftara katılmadı.

Dışişleri Bakanlığı, iftar yemeğine Arnavutluk, Kazakistan, Kosova, Tanzanya, Çad ve Azerbaycan büyükelçiliklerinden temsilcilerin ilk kez katıldığını belirtti.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, "İsrail'in son yıllardaki en büyük başarısı, halkımızın yararına birlikte hareket edebileceğimizi ve milyonların hayatını iyileştirebileceğimizi kanıtlayan İbrahim Anlaşmaları'nın imzalanmasıdır. İbrahim Anlaşmalarıyla birlikte Ortadoğu'daki hükümet ve halklarla ilişkilerde olumlu yönde gelişmeler elde edildi. İmza atan ülkelerde ticaret ve turizmin yükselişte’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün