´XXF - A Very Very French Festıval´ Zorlu PSM´de

Tuna SAYLAĞ Sanat
29 Mart 2023 Çarşamba

Institut français Türkiye iş birliğiyle gerçekleşecek olan ‘XXF - Very Very French Festival’, 14 - 15 Nisan tarihlerinde Zorlu PSM'de seyircisiyle buluşuyor. Festival boyunca, Fransız müzik kültürünü deneyimleme fırsatı sunulacak. 14 Nisan akşamı, ünlü Fransız müzisyen Johan Papaconstantino, Vendredi Sur Mer ve Maelstrom b2b Louisahhh Zorlu PSM'de sahne alacak.  Papaconstantino, indie pop müziğin sevilen isimlerinden biri, Vendredi Sur Mer ise Fransız müzik sahnesinin yeni ve yükselen yıldızlarından. Maelstrom ve Louisahhh da techno ve elektronik müziği ile ön plana çıkıyor. 15 Nisan'da ise Thomas Guerlet sahne alacak. Eğer Gainsbourg, King Krule, Chet Baker müzikleri size hitap ediyorsa, Guerlet ile büyülenmeye hazır olun!

‘Bir Kendilik Öyküsü’ - Naile Akıncı Retrospektif Sergisi (mutlaka girsin)

Doç. Dr. Ebru Nalan Sülün küratörlüğünde, İBB Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Naile Akıncı’nın 1953-2013 yılları arasındaki 60 yıllık süreçte oluşturduğu ‘Eyüp-Haliç Çeşitlemeleri’nin sanat ortamına sunulacağı tematik-retrospektif sergi, 4 Nisan’da Kadıköy Müze Gazhane’de açılıyor.

Grand Hyatt’ta Büyük Çekici ve Yaradılış Sergileri

Grand Hyatt İstanbul, ‘Grand Art’ kapsamında Arezo Khosroshahi ve Omid Beirag’ın eserlerinden oluşan sergiye ev sahipliği yapıyor. Kapudağ Gallery iş birliği ile hayata geçen ve güncel sanatta farklı uygulama biçimlerini bir araya getiren sergi, 30 Nisan’a kadar Grand Hyatt İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor. Khosroshahi, ‘Büyük Çekici / the Great Attractor’de etkileyici fırça darbeleri ile sanatseverleri görsel bir yolculuğa çıkarırken, tuval üzerine karışık teknikle soyut üretimler yapan Beirag ise ‘Yaradılış /Creation’  ismini verdiği çalışmalarında varoluşun yokluktan doğduğu inancı ile hareket ediyor. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün