Herzog, yargı reformu müzakereleri için liderlerle görüştü

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, yargı reformu askıya alınmasının ardından uzlaşma müzakerelerini başlatmak için İsrail Başbakanı Netanyahu ve muhalefet liderleriyle görüştü.

Dünya
28 Mart 2023 Salı

Herzog, Netanyahu ve muhalefet liderleri Yair Lapid – Benny Gantz ile telefonda görüşerek yargı reformu konusunda uzlaşmacı bir anlaşmaya varmak için ofisinin himayesinde acil bir müzakere süreci başlatmak istediğini açıkladı. Herzog ayrıca, liderlerin müzakere ekipleri kurmasını istedi.

Gantz çağrıya hızla kulak vererek milletvekilleri Gideon Sa'ar, Chili Tropper, Orit Farkash-Hacohen ve Avukat Ronen Aviani'yi Ulusal Birlik Partisi adına müzakerelere liderlik etmekle görevlendirdiğini duyurdu. 

Gantz ayrıca, yargı reformunun geçici olarak askıya alındığını açıklayan Netanyahu'yu arayarak kararından dolayı övgüde bulundu.

Yair Lapid ise salı sabahı yaptığı açıklamada, milletvekilleri Orna Barbivai, Karin Elharrar, Başbakanlık eski Genel Müdürü Naama Schultz ve Avukat Oded Gazit'in yer alacağı Yeş Atid Partisinin müzakere heyetini duyurdu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün