Netanyahu´nun yargı reformunu askıya alması bekleniyor

İsrail´de Savunma Bakanı Yoav Gallant´ın görevden alınmasının ardından pazar günü ülke genelinde kitlesel protestolar yapıldı. Üniversiteler greve gittiklerini duyurdu. Protestolar sonrası yargı reformunun durdurulması bekleniyor.

Dünya
27 Mart 2023 Pazartesi

İsrail Savunma Bakanı Gallant, yargı reformunun durdurulması çağrısını yaptıktan sonra Netanyahu tarafından görevden alınmıştı. Gallant’ın görevden alınmasıyla birlikte binlerce kişi protesto için sokaklara döküldü. Protestocular Tel Aviv ve Kudüs’te yolları kapattı.

İsrail’in New York Başkonsolosu Asaf Zamir de Yoav Gallant’ın görevden alınması üzerine istifa etti. Zamir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İstifa ediyorum” ifadesini kullandı.

Binlerce gösterici, ellerinde İsrail bayraklarıyla Tel Aviv Ayalon Otoyolu’nu çift yönlü trafiğe kapattı. Bazı protestocular yolda ateş yaktı. Protestocular, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya ‘istifa et’ sloganları attı. Başbakanlık konutu ve Likud Partisi milletvekillerinin evlerinin önünde protestolar düzenledi.

Üniversiteler yargı reformunun askıya alınması için tüm derslerin ve araştırmaların durdurulmasını kapsayacak şekilde süresiz grev kararı aldı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün