İsrail´de yargı reformuna karşı protestolar hız kesmeden devam ediyor

İsrail´de binlerce kişi yargı reformu karşı protestoların 12. haftasında sokaklara döküldü.

Dünya
23 Mart 2023 Perşembe

Protestolar, perşembe sabahı erken saatlerde, Şaş partisi lideri Arye Deri ve Eğitim Bakanı Yoav Kisch'in evlerinin önünde İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) yedek askerlerinin eylemleriyle başladı. Kisch'in evinin önünde protestolara katılan 4 İsrail Hava Kuvvetleri yedek askeri gözaltına alınıp birkaç saat sonra serbest bırakıldı.

İsrail’in N12 haber sitesine göre, Ben-Gurion Havaalanı yakınlarındaki Airport City'de yüzlerce protestocu gösteri yaptı. Protestocular ayrıca Tarım Bakanı Avi Dichter ve Ekonomi Bakanı Nir Barkat'ın katılacağı bir konferans öncesinde bölgedeki yolları kapattı.

Tel Aviv'deki Ayalon Otoyolu ve Kaplan Caddesi, yargı reformunu protesto eden yüksek teknoloji işçilerinden oluşan bir topluluk olan Democratech tarafından trafiğe kapatıldı.

İsrail Polisi, kamu düzenini bozma şüphesiyle Green Village Kavşağında 2 protestocuyu tutukladı. Raanana Kavşağında ise 5 kişi tutuklandı.Aşdod Limanında, deniz kuvvetlerinden gelen protestocular limana girişi engelledi ve bölgedeki lastikleri yaktı.

Polis yaptığı açıklamada, ifade özgürlüğüne izin verdiklerini, ancak kamu malına zarar verilmesine izin vermeyeceklerini yineledi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün