UÖMO´da 108. yıl mezuniyet buluşmasının ardından geriye güzel anılar kaldı

18 Mart Pazar günü Musevi Lisesi Mezunları dört yıllık aradan sonra Geleneksel Börek Günü´nde özlem giderip 60-50-40-30-20-10 yıllık mezunlar olarak sertifika ve plaketlerini aldılar.

Toplum
22 Mart 2023 Çarşamba

Pandemide online olarak devam eden buluşmalarda sertifikalarını alan ve bu yılki törene katılan mezunlar da konuklar tarafından ayakta alkışlandı. Tören UÖMO Folklar Takımı’nın danslarıyla başladı. Okul Orkestrası ezgileriyle ve şarkılarıyla güne büyük renk kattı.

Hem mezun hem de mezunlar derneği yöneticisi olarak uzun bir aradan sonra yüz yüze olmanın heyecanı ve gururuyla dolu bir mezunlar buluşması günü yaşadıklarını ifade eden Mezunlar Derneği Başkanı Berta Banana, “Pandemi nedeniyle 2020 Mart ayından bu yana mezunlarımızla bir araya gelemiyorduk. Bu yıl, son dört senenin mezunlarını bir araya toplayıp coşkulu bir kutlama gerçekleştirdik. Anılarımızı tazeledik, sertifika ve plaketlerimizi mezunlarımıza dağıttık. Genç mezunlarımızın yoğun katılımı güne ayrı bir neşe kattı. Bu yıl börek günümüzü hibrit olarak kutlayarak bir ilke imza attık. Yurtdışındaki mezunlarımız da dijital ortamda bizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadılar” diyerek İsrail, Brüksel ve Amerika’dan gelen mezunların katılımından büyük onur duyduklarını ifade etti.

Mezun ve Vakıf Yöneticisi Ceki Kazmir, “108 yıllık okulumuzda, birbirinden değerli mezunları ve öğrencilerimizi eğiten öğretmenlerimizi, dansları ve müzikleriyle güne renk katan lise öğrencilerimizi görmek bize unutulmaz bir mutluluk ve gurur yaşattı. Lise Müdürü Funda Kara, Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi ve mezunlar ekibiyle bu özel günü hazırlayan Mezunlar Derneği Başkanı Berta Banana, konuşmalarıyla bizi hem bilgilendirdi hem de duygulandırdı. 1960’lardan günümüze her yılın mezunlarının alkışlarla anıldığı, sertifika ve plaketlerin dağıtıldığı bu günü ölümsüz kılacak fotoğraflar çekildi, anılar depolandı ve tekrar buluşmak için sözler verildi. Bugün yaşadığımız bu mutluluğu ve sıcaklığı toplumumuzun tüm çocuklarına sunabilmek için biz mezunların her zaman okulumuzun yanında olacağına tüm kalbimle inanıyorum” diyerek duygularını ifade etti.

Beyoğlu’ndan Ulus’a uzanan eğitim serüveninde Musevi Lisesi’nin en büyük referans noktasının mezunları olduğunu ifade eden okul mezunu ve Vakıf Yöneticisi Semih Yasavul “Geçmişte olduğu gibi günümüzde de aramızda çok güzel yerlerde büyük başarılara imza atmış olan mezunlarımız var. Yeni mezunlarımızı da başarılı kariyerleri ile güzel yerlerde görmek hepimizi gururlandıracaktır. Mezunlar Kolu olarak, bu başarıların ve okulumuza olan desteğin sürdürülebilir olması için var gücümüzle çalışıyoruz” diyerek mezunların kendi aralarındaki iletişimini arttırmak, geliştirmek ve yeni mezunlara da yön verebilmek için daha katılımcı olması gerektiğini vurguladı.

Mezunlar Derneği yılda bir kere düzenlenen bu buluşmanın önümüzdeki yıldan itibaren daha sık aralıklarla yılda birkaç kez yapılacağının müjdesini verdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün