Değişim zamanı

Mart ayı belki de 2023´ü en iyi anlatan ay olacak. İki büyük gezegen geçişi adeta önce seneye sonra ileriki yıllara damgasını vuracak.

Meyzi SARFATİ Yaşam
22 Mart 2023 Çarşamba

Satürn’ün Balık’a, Plüton’un Kova’ya aynı anda geçişi en son Fransız İhtilali zamanı yaşanmıştı. İşte şimdi benzer bir döngüye girmiş bulunuyoruz. 

Değişim dönüşüm zamanı geldi çattı... Değişim güzeldir, ama özellikle büyük değişimler kolay olmaz. 

Değişim denince, astrolojide akla gelen gezegen Plüton, sert bir tutumla görevini yerine getirir. Yıkar ve sonra yeni düzeni kurar. 

Bu yıkım ve yaşattığı zorluklar tabi eskinin nasıl yapılandığına çok bağlıdır. Yani eski sistem ne kadar yanlışsa o kadar zorlu olur değişim. 

Değişimi kişisel olarak da muhakkak yaşayacağız, ama asıl kolektifi etkileyen, genele etki eden bu değişim, daha çok siyasi ve ekonomik alanlarda derin izler bırakacak. 

Yönetimlerin ve para sisteminin çok değişeceği bu dönem tabi ki mantalite de değişecek. Plüton Oğlak burcundayken; daha totaliter sistemlerin var olduğu, ekonomik gücün kudreti ve herkesin buna hizmet etmesi üzerine kurulu bir düzen vardı. 

Kapitalist sistemi yücelten oğlak, şimdi artık sahneden çekilmeli çünkü hümanizmi vurgulayan Kova burcuna sıra geldi. 

Bu geçiş bir günde olmayacak, etkileri zaten çok öncesinden başladı. Halkların uyanışı, hak arayışı, protestolar, halk hareketleri önümüzdeki senelerde de devam edecek. 

İran’daki yönetime karşı ayaklanan halk, sistemin çöküşü, kadın haklarından başlayıp, halkın demokratik yaşam için çığlık atışı ile belki de yüzyılın olayına şahit oluyoruz. 

İsrail’de yönetimi eleştiren halkın son zamanlardaki protestoları,

Deprem sonrası, depremzedelerin “Hakkımızı helal etmiyoruz” diye haykıran vatandaşlarımız, 

Amerika’da ekonomik sistemin çöküşüyle bankaların iflasları doğrultusunda zorlanan halkın tepkileri…

Ve daha bunun gibi birçok ülkede görülen ve görülecek olan halk hareketleri ile değişim dönüşüm yaşanacak. 

Çürüyen sistemleri bir bir ayıklayacak Plüton. Kaçınılmaz değişim başladı. 

Bundan böyle birçok ülkede yönetim şekli de değişecek. Tek kişinin yönetimi değil, çoklu yönetim daha çok oy alacak. 6’lı masa ülkemizde bu yeni sistemin bir örneği aslında. 

Dünyada devrim yaşanacak ama bu tabi isyanlar, ayaklanmalar, protestolar sonucu gerçekleşecek. 

Oğlak burcunun yarattığı baskıcı yönetim şekli yerini daha insancıl bir sisteme bırakıyor. 

Tabi tek yöneticilerin değil, hepimizin değişmesi şart. Madem daha eşit haklara sahip olmak istiyoruz, o zaman herkes buna göre davranmalı elbet. 

Hak yemeden, açıkgözlük yapmadan, sadece para ve güce değer vermeden olmalı her şey. 

Bu değişim bugünden yarına değil uzun bir süreyi anlatıyor. 

Plüton tüm sistemleri zorlarken, değişimi dayatırken adeta yanlış olanı yıkıp geçecek. 

Buna bir de ek, Balık’taki Satürn, bizi bazı konularda eğitecek, eğitirken sert bir hoca misali disiplin sağlamaya çalışacak. 

Özellikle sınavımız sularla, denizlerle ilgili olacak. Suyun, doğanın kıymetini bilmemenin cezasını ödeyeceğiz şimdi maalesef. 

Ayrıca bağımlılık yaratan maddelerin kullanımının artık tüm dünyada küçük yaşlara ulaşmış olmasının verdiği zararlara karşı kısıtlamalar da gündeme getirebilir. 

27 Mart’tan itibaren, üç ay bir fragman tadında Plüton Kova’yı deneyimleyeceğiz ama sonra tekrar oğlağa geri dönecek. Bu geri dönüşler işte sistemde eksik kalanlara tekrar göz atmak gibi olacak. 

Tam geçiş 2024 yılında aslında. 

Yeniliklerle dolu koca bir yirmi sene bizleri bekliyor. 

Bu kadar zorluğun  yanında teknolojide gelişmeler, uzayla ilgili yenilikler, datalar, bilim adamları… daha neler neler göreceğiz elbet bu süreçte. 

En zorlu zaman geçiş dönemi olacak elbet. 

2023 sonu Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye inanılmaz bir değişim yaşayacak. Ne de olsa bir Akrep ülkesiyiz, akrebin yöneticisi Plüton da devrede. 

Zorlu bir süreç ama sonu çok güzel olacak. Yanlış olan her şeyi düzeltecek. Ama düzelene kadar evet, zorluklar olacak. 

Bunları daha kolay atlatmak için, lütfen el ele olalım. Birlik olmak, yardımlaşmak, yaraları beraber sarmak bizleri çok güçlendirecek. 

Türkiye zor bir zamandan geçiyor ama o da her akrep gibi her türlü zorluktan çok daha güçlenerek ayağa kalkacak. İnanın. 

Güzel günler çok uzak değil. El ele verip bu değişimi daha kolay atlatmamız en büyük dileğim. 

Sevgiyle bir olalım… 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün