Netanyahu´nun oğlu protestoları Nazi Almanya´sına benzetti

Dünya
22 Mart 2023 Çarşamba

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Yair, geçtiğimiz cuma Caroline Glick ile yaptığı radyo röportajında, “İsrail’de sol kanadın başlattığı süreçte bizleri faşistlerle, Nazilerle ve 1930’lu yılların Almanya’sı ile karşılaştırıyorlar. Asıl bu yaptıkları bana 1930’lu yıllardaki Almanya’yı hatırlatıyor,” dedi.

Başbakanın oğlunun İsrail’de yargı reformuna yoğun tepki ve gösterileri Nazi Almanya’sı ile bir tuttuğu sözleri, Gali Yisrael adlı sağ görüşlü bir radyo kanalındaki söyleşide yayınlandı. Oğul Netanyahu sözlerinin devamında da, “1930’lu yılların Almanya’sında ne vardı? Kiralık kabadayılar politik terörist aktivitelerini sokaklara taşıyorlardı. Evet, kimseyi öldürmüyorlardı ama politik terör, zorbalık, şiddet ve toplumsal huzurun bozulması demekti. Kaos yaratıyor ve böylece demokratik bir biçimde olmasa da partilerini zirveye taşıyorlardı. Solcular ne kadar komik duruma düştüklerinin farkında değiller. Sol eğilimli protestolar, Almanya’daki Nazi partisinin askeri kanadı ve İtalya’da o dönemdeki faşist rejimde görev alanlarla eştir. Asıl diktatörlüğü savunan kendileridir. Asıl onlar yaptıkları yürüyüşlerle İsrail’i faşizme doğru götürenlerdir. İtalya’daki Kara Gömlekliler ve Almanya’daki Nazilerle aynı yöntemleri benimseyenler kendileridir,” dedi.

Röportaj Yair Netanyahu’nun babasını desteklemek adına medya kanalları ve sosyal medyayı kullanarak fikirlerini ilk kez açıklaması değildi. Kendisi özellikle son aylarda tüm İsrail’de görülen ve yargı reformuna itiraz amaçlı yapılan protesto gösterileri hakkındaki eleştirilerini pek çok kez dile getirmişti.

Oğul Netanyahu mart ayının başlarında protesto yürüyüşü yapanlar hakkında sosyal medyada, "Bunlar protestocu değiller. Anarşist de değiller. Bunlar teröristler. Vahşi bir yeraltı organizasyonu ortaya çıktı ve onları suçlular ve kötü niyetli milyonerler paralarıyla destekliyorlar. Bu iç terörizmdir. Belki zaman alacak ama eninde sonunda hepsi tüm suçları için yargılanacaklar” demişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün