Kadir Akorak kişisel resim sergisi ´Sanki´ Galeri Artist´te

Tuna SAYLAĞ Sanat
22 Mart 2023 Çarşamba

Üç yıl aradan sonra ilk kişisel sergisi ‘Sanki’yi Maçka’daki Galeri Artist'te açan Kadir Akorak, anılarından gelen imge ve figürleri yansıttığı büyük boy tablolarında, geçmişini temize çekiyor. Tablolarındaki incili kadınları, çalgıcı beyefendileri, İstanbul'un denize bakan dar sokaklarını kendine has üslubuyla izlediğimiz Akorak, bu sergisinde 2020-2022 yılları arasında yaptığı, dokuz yağlıboya tabloyu sanatseverlerle buluşturuyor. Sanatçının resim yüzeyine yansıttığı imgeler, anılarının figüratif bir yansıması. Sergi, 2 Nisan’a kadar Maçka Galeri Artist'te izlenebilir.

Her şey tanıdık, her şey yabancı

Yelta Köm’ün ‘Her Şey Tanıdık, Her Şey Yabancı’ başlıklı kişisel sergisi, 21 Mart – 30 Nisan tarihleri arasında Versus Art Project’te gerçekleşiyor. Küratörlüğünü Ulya Soley’in üstlendiği sergi, sanatçının fotoğraf, video, heykel ve metin gibi birbirinden farklı mecraları kullanarak ürettiği işleri bir araya getiriyor. Spekülatif bir arkeolojik alan olarak kurgulanan sergi, dünyaya dair yerleşik kurguların yerine yenilerini öneriyor ve geleceğe dair düşünmek için alternatif araçlar sunuyor.

Soyutun Sözlüğü Ekavart Gallery’de

EKAV / Eğitim Kültür ve Araştırma Vakfı, soyut sanatın önemli temsilcilerinden Nezih Çavuşoğlu’nun küratörlüğünü Marcus Graf’ın üstlendiği ‘Soyutun Sözlüğü (A Dictionary of Abstraction)’ başlıklı Ekavart Gallery’deki üçüncü kişisel sergisine 14 Mart – 25 Nisan tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Sanatçı için resim; eklenilmiş boyutlar, yansımalar ve alternatif yaşama çözümlerinin üreticileridir. Resimleri ağırlıklı olarak günlük hayatın çok kültürlü kaosunu ele alır.

Çavuşoğlu çok kültürlü bir toplumda büyüdüğü için bu ona çok doğal gelmektedir. Resimleri kendi içinde tartışmaları barındırır. 

‘Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası’ Müzikali Cevahir Besa Sahne'de!

Baht Tiyatro tarafından sahnelen, Shakespeare'in ‘Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası’ eserinden aynı adla uyarlanan müzikal, Cevahir Besa Sahne'de sahnelenmeye başladı. Yönetmenliğini Devlet Tiyatroları oyuncusu Volkan Ateş Gündüz'ün üstlendiği müzikal, Shakespeare'in 1560'larda yazdığı oyunu, post modern yorumlaması ile büyük beğeni almakta.

Besa Sahne kurucusu ve oyunun yapımcısı Aziz Çoban, müzikal gelirinin depremden etkilenen afetzedelerin ihtiyaçları için kullanılacağını belirtiyor. Sinem Güven'in koreografisini hazırladığı oyunda aralarında Can Ceylan, Yunus Emre Gedik, Rinat Al'bikov, Levent Akkök, Andrei Gritcu, Ezgi Acıoğlu, İlke Öztürk, Utku Palta, Cem Eyüboğlu, Dila Kavasoğlu ve Eylül Başoğlu'nun bulunduğu birçok oyuncu rol alıyor. Oyun, 27 Mart’ta sahnelenecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün