Roma Yahudi Cemaati, Lazio taraftarlarının antisemit hareketlerini kınadı

Roma Yahudi Cemaati, pazar günü Lazio ve Roma arasında oynanan derbide Lazio Futbol Kulübünü antisemit davranışlarından dolayı kınadı.

Dünya
21 Mart 2023 Salı

Cemaat Başkanı Ruth Dureghello pazartesi günü Twitter’da yaptığı paylaşımda, ‘‘Tribünlerde Yahudi karşıtı tezahüratlar yapan Lazio taraftarları arasında ‘Hitlerson’ formalı bir Hitler hayranı vardı. Her zaman olduğu gibi bunu kınayan sadece biziz’’ dedi ve ‘‘Herkes hiçbir şey olmamış gibi davranmaya devam edecek mi?’’ diye sordu.

Dureghello’nun gönderisine, arkasında ‘Hitlerson’ yazan Lazio’lu taraftarın fotoğrafı ve Lazio tribünlerinden ‘Heil Hitler’ tezahüratı yapılan bir video eşlik etti.

İtalya Spor Bakanı Andrea Abodi, Dureghello'nun gönderisini retweetleyerek, "Hiçbir şey olmamış gibi davranmak imkânsız. Üzerime düşeni yapacağım. Bunu yapmam gereken bir görev gibi hissediyorum’’ ifadelilerini kullandı.

İtalya Futbol Federasyonu Lazio’ya, taraftarlarının 3 Mart'ta Napoli ile oynadıkları maç sırasında antisemit tezahüratları nedeniyle soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün