İsrail dünyanın en mutlu 4. ülkesi

BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı tarafından hazırlanan bir rapora göre, İsrail dünyanın en mutlu 4. ülkesi oldu.

Dünya
20 Mart 2023 Pazartesi

Rapor, 150'den fazla ülkede, son 3 yılda yapılan küresel anketlerden elde edilen veriler ve belirlenen kriterlere göre sıralandı.

Genel olarak, İskandinav ülkelerinin tümü, aranan kriterleri karşılayarak listenin üst basamaklarında yer aldı. Dünyanın en mutlu ülkeleri için, sağlıklı yaşam süresi, kişi başına düşen gayrisafi yurt içi hasıla, sosyal destek, düşük yolsuzluk oranı, insanların birbirini önemsediği cömert bir topluluk ve yaşam özgürlüğü kriterleri belirlenmişti.

Listede, Finlandiya üst üste 6. kez dünyanın en mutlu ülkesi olurken, onu sırasıyla Danimarka, İzlanda ve İsrail izledi. İsrail geçen yıl 9. sırada yer alırken bu yıl 4. sıraya yükseldi. 

Rapora göre küresel iyilikseverlik, COVID-19 öncesinden yaklaşık yüzde 25 oranında artış gösterdi.

Raporun yazarlarından John Helliwell, CNN ile yaptığı bir röportajda, "Başkalarına, özellikle de yabancılara yardım etmeye yönelik 2021'de önemli ölçüde artan yardımseverlik, 2022'de de yükselmeye devam etti. Ayrıca, küresel mutluluk COVID-19 salgını boyunca zarar görmedi. Bu zor yıllarda bile, olumlu duygular olumsuz duygulardan iki kat güçlü kaldı" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün