France 24 antisemit paylaşımlar yapan çalışanlarının işine son verdi

Fransa´nın uluslararası haber ağı France 24 çarşamba günü, Yahudi karşıtı medya paylaşımlarına yönelik bir soruşturmanın ardından Arapça servisindeki Lübnanlı 4 çalışanının işini askıya aldığını duyurdu.

Dünya
17 Mart 2023 Cuma

France 24, 1’i gazeteci 3’ü muhabir olmak üzere 4 çalışanının sosyal medya hesaplarından, yayın kuruluşunun etik tüzüğüne uymayan, çok sayıda Hitler'i öven çok sayıda paylaşım yapıldığını açıkladı. Çalışanların ayrıca paylaşımlarında Hamas terör örgütünü yücelttiği de belirtildi.

Fransız haber ajansı, çalışanlarının sosyal medya hesapları hakkında soruşturma yapıldığını ve bu süre zarfında işlerinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

France 24'ün Arapça servisinin son zamanlarda ısrarla düzeltmeyi reddettiği olgusal hatalar ve son derece sorunlu terminolojik içerikler ürettiği Amerika'da Ortadoğu Raporlamasında Doğruluk Komitesi (CAMERA) tarafından belgelendi.

CAMERA Genel Müdürü Andrea Levin,” Profesyonel gazetecilerin, Hitler ve Hamas'tan ilham alan içerikler üretmemeleri ve objektif habercilik standartlarına uymaları bekleniyor. Fransa 24'ü bu ciddi duruma karşı hemen önlem almaya başlamasından dolayı kutluyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün