Gayrimenkul danışmanıyla çalışmanın satıcılar için avantajları

Bir mülkün satışı göründüğü kadar kolay değildir. Doğru fiyat tespitinin yapılması, gayrimenkulün pazarda etkin biçiminde tanıtılması, pazarlık ve kaparo süreçlerinin doğru yönetilmesi, güvenli bir tapu organizasyonun yapılması ancak konusunda uzman bir gayrimenkul danışmanın yardımıyla mümkündür. Bu yazıda yetkili çalışan bir gayrimenkul danışmanının satıcılara sunduğu avantajları sıralayacağım.

Ekonomi
16 Mart 2023 Perşembe

1) Rakip pazar analizi ve doğru fiyatlama

Bir gayrimenkulün pazarlanmasındaki en önemli adımların başında doğru fiyat tespiti gelir. Bölgesinde uzman gayrimenkul danışmanı, değerlemesi yapılan gayrimenkulün piyasadaki rakipleriyle avantajlı ve dezavantajlı noktalarını kıyaslar. Piyasada yakın zamanda satılmış emsal gayrimenkuller ile uzun zamandır satışta olup satılamayan gayrimenkullerin incelemesini yapar ve tüm bu değerlendirmelerin sonucunda rekabetçi bir liste fiyatı belirler. Burada amaç, gayrimenkulün en doğru fiyattan maksimum talep almasını sağlamaktır. 

2) Profesyonel fotoğraflama ve etkin tanıtım

Günümüz teknoloji çağında profesyonel fotoğraflama, pazarlama için çok çok önemli hale geldi. Konusunda uzman gayrimenkul danışmanı, en iyi gayrimenkul fotoğrafçılarıyla çalışıp, internetteki emlak portallarında ve sosyal medyada ücretli ilanlar vererek mülkünüzün en iyi şekilde tanıtılmasını sağlar. 

3) Müşteri veritabanı ve diğer etkin emlakçılarla paylaşım

Sektörde tecrübeli bir gayrimenkul danışmanın yıllardır biriktirdiği müşteri veritabanı vardır. Pazarlamasını üstleneceği gayrimenkulü bu müşteri datasına sunduğu gibi, bölgedeki etkin çalışan diğer emlakçılarla da paylaşarak mülkün alabileceği maksimum talebi almasını hedefler.

4) Aday değerlendirme, pazarlık ve kaparo süreçlerinin yönetimi

İyi bir gayrimenkul danışmanı, gerçek alıcılarla, kendilerini ve mal sahiplerini oyalayacak sözde alıcıların farkını analiz edebilecek yetidedir. Gayrimenkul Danışmanı muhtemel alıcılar ile görüşür, gerçek alıcıları belirler ve pazarlıkları yürütür. Mal sahibinin kabul ettiği teklif için kaparo aşamasından satışa kadar tüm süreci planlamak ve takip etmek yine gayrimenkul danışmanının sorumluluğundadır.

5) Güvenli bir tapu organizasyonu

Gayrimenkul Danışmanı satış başvurusundan tapuda imza atılacak ana kadar devlet dairelerindeki bürokrasiye hakimdir. Satış işlemi sürecinde alıcı ve satıcı için en güvenli para transferi organizasyonunu sağlar.

Danışman tavsiyesi

Bazı satıcılar birden fazla emlakçıyla satış sürecini yönetirlerse daha hızlı sonuca gidecekleri yanılgısına düşüyorlar. Birden fazla emlakçıyla çalışıldığında, internette ilan karmaşası yaşanabildiği gibi, kimin satacağı belli olmadığından, emlakçıların motivasyonu da düşük oluyor. Benim tavsiyem, size en çok güveni veren tek bir gayrimenkul danışmanına yetki vermeniz. Belirli bir süre için, satış yetkisi alan danışman, gerekli çalışmayı yaparsa hizmet bedeli alacağına inandığından, gayrimenkulünüzü satmak için maksimum çabayı gösterecektir. Emlakçınızdan beklentiniz, internete ilan girilmesinden fazlasıyla yetkili bir danışmanla süreci yönetmenizi öneririm.

Bu bir ilandır!

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün