Ulus ve Üsküdar yöneticileri ´Nazi selamı´ sonrası bir araya geliyor

Liseler arası futbol maçında yaşanan Nazi selamı olayının ardından, Üsküdar Amerikan Lisesi (ÜAL) ve Ulus Özel Musevi Lisesi (UÖML) yöneticileri, süreci konuşmak üzere bir araya geliyor.

Toplum
16 Mart 2023 Perşembe

Üsküdar Amerikan Lisesi Okul Müdürleri, bir öğrenci heyetiyle birlikte, özürlerini sunmak ve yaptırımların nasıl ilerleyeceğine dair görüşmek üzere bir ziyarette bulunacak.

Üsküdar Amerikan Lisesi Yönetimi yaptığı açıklamada, böyle bir olayın yeniden yaşanmayacağından emin olmak ve özür amaçlı yapacakları eylemleri paylaştı. ÜAL Yönetimi olayla ilgili disiplin işlemlerinin başladığını ve sürecin devam edeceğini belirtti. Yönetim ayrıca, konuyla ilişkili her türlü üst düzey eğitimin verilmeye başlanacağını açıkladı.

Üsküdar Öğrenci Birliği Başkanı, Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni öncesinde, tüm öğrenci ve öğretmenlerle okulun konuya ilişkin düşünce ve duruşunu belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Öğrenci Birliği Başkanı Ege yaptığı konuşmada, “Yaşanan talihsiz olaydan hem kurumumuz hem mezunlarımız hem de öğrenci birliği olarak büyük üzüntü duyduk. Yapılan bu hareketin okulumuzu ve misyonumuzu temsil etmediğini, böyle bir davranışın asla kabul edilebilir olmadığını sizlerle de paylaşmak isteriz. Bu ve benzeri bir davranışın asla tolere edilemeyeceğini de hatırlatmak isteriz” ifadelerini kullandı.

Ulus Özel Musevi Lisesi de yaptığı açıklamada, futbol maçında yaşanan olayla ilgili, Türk Yahudi Toplumu yöneticileri, Üsküdar Amerikan Yönetimi ve liseler arası futbol şampiyonasını düzenleyen Lig Yönetim ile görüştüklerini belirtti.

UÖML, olay sırasında taşkın davranışlarda bulunmayıp sağduyu ile hareket eden öğrencilerinin yanında olduklarını ifade etti. Yönetim, olayı gerçekleştiren Üsküdarlı öğrencilerle ilgili yaptırım ve eğitimler konusunda alınacak kararların da takipçisi olacaklarını belirtti.

İki okulun yönetimi gelecekte atılacak adımları görüşmek üzere perşembe günü bir araya geliyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün