Ortaköy Sinagogu´nda özlenen Purim kutlaması

6 Mart Pazartesi akşamı, Ortaköy Etz Ahayim Sinagogunda Megilat Ester her sene olduğu gibi Talmud Tora çocuklarının da katıldığı kalabalık bir kitleyle, coşkulu bir şekilde okundu.

Toplum
15 Mart 2023 Çarşamba

Megilat Ester’in okunmasının ardından, Talmud Tora çocuklarına özel hediye çekilişi katılan herkesi sevindirdi. Ayrıca gün sonunda Purim şekerlerini alan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

7 Mart Salı günü ise Hahambaşı Rav İsak Haleva, Yahudi Toplumu Eş Başkanlarından İshak İbrahimzadeh, Ortaköy Sinagog Başkanı Alber Elvaşvili, yönetim kurulu üyeleri ve sinagog çalışanları ile birlikte Purim seuda mitsvasını gerçekleştirildi. Minha duasının okunmasının ardından geçilen seuda sofrasında Hanımlar Kolu Eş Başkanları Berrin Yaeş ve Leyla Haleva tarafından özenle hazırlanıp ikram edilen zengin yemek çeşitleri katılanları fazlasıyla sevindirdi.

Yemeğin bitmesi ile Hahambaşı Rav Haleva’nın Purim Bayramı’nın coşkusu ve mucizeleri nasıl karşıladığımıza yönelik günün anlam ve önemini bildiren konuşması yahidleri duygulandırdı. Ortaköy Etz Ahayim Sinagogu Haham Akaali Rav Naftali Haleva, her sene olduğu gibi Megilat Ester mitsvasını gençlerin ve çocukların yüksek katılımıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu ifade etti. Seuda sırasında Deniz Saporta, Rakel Meşulam, Nazlı Doenyas ve Rozi Elnekave annelerimizin ve kadınlarımızın evdeki rolünün öneminden ve bayramlarımızın geleneklerimizin devamlılığın evde alınan eğitime bağlı olduklarını dile getirdiler; konuşmalarıyla seudaya renk kattılar.

Rav Naftali Haleva bayram sofralarında kadınlarımızın verdikleri mesajlar sayesinde geleceğimiz açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Tarih boyunca daima inanan ve dürüst kadınlarımızın sayesinde başarılı olduğumuzu belirtti. Purim hikâyesinde Ester gibi kadınlarımızın varlılığının öneminden bahsetti. Hasretle beklenen kutlamanın sona ermesinin ardından, birlikte geçirilen birkaç saatin geride bıraktığı keyifle, sağlık ve sıhhat içinde her sene kutlayabilmek dilekleriyle gün sona erdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün