Üsküdar mezunlarından yaşananlara tepki

Liseler arası futbol turnuvasında Üsküdar Amerikan Lisesi (ÜAL) futbol takımından birkaç öğrencinin Ulus Özel Musevi Lisesi (UÖML) öğrencilerine karşı gol sevinçlerini Nazi selamı vererek yapması kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.

Toplum
15 Mart 2023 Çarşamba

ÜAL velileri ve mezunları yaşananlara büyük tepki gösterirken, mezunlar arasından bir grup, okul yönetimine yapılması gerekenler konusunda bir ‘tavsiye mektubu’ iletti.

Mektupta şu ifadeler yer aldı:

“Üsküdar Amerikan Lisesi Müdürlüğü’ne,

14 Mart tarihinde okulumuz lise futbol takımı mensubu bazı öğrencilerin karşı takıma yaptığı kabul edilemez ve okul değerlerimizle tümüyle ters nefret söylemi barındıran davranışlarını kamuoyundan üzüntüyle öğrendik.

Okulumuzun uzun yıllardır barındırdığı birbirine saygı ve kapsayıcılık değerlerine sahip çıkmak, nefret söylemlerinin okul kültürümüzde asla himaye edilmeyeceğini net olarak ortaya koymak ve sesimizi bu değerlere aykırı olacak her harekete karşı hep birlikte çıkarmak Üskudar Amerikan Lisesi okul yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri, velileri ve mezunlarına düşen ortak bir görevdir.

Bu nedenle ilgili davranışa yönelik yaptırımların yanında okulumuzun değerlerini yeniden eskisinden de güçlü şekilde temellendirecek yeni yaklaşımlari hayata geçirmeliyiz. Bu konuda önderliği hiç kuşkusuz okul yönetimimiz ve öğretmenlerimizden beklemekteyiz.

Bu çerçevede:

1. Yaşanan olaya dahil olan öğrenciler hakkında hızlı, şeffaf ve etkin bir disiplin soruşturması yapılması,

2. Okul içinde benzer konularda zorbalık gibi davranışların bulunup bulunmadığı konusunda bir soruşturma başlatılması,

3. Yaşanan olaylara maruz kalan okul ve öğrencilerinden bir metin ile özür dilenmesi,

4.Olaya karışan öğrencilerin söz konusu spor turnuvasından el çektirilmesi,

5. ÜAL’de eğer öğrencilik hayatları devam edecekse bu olaya karışan öğrencilerin okul hayatları boyunca spor etkinliklerinden men edilmesini,

6. Bu davranışı engelleyemeyen öğretmen ve koçlar hakkında da disiplin soruşturması yürütülmesini okulumuz yönetiminden beklemekteyiz.

Uzun yıllardır eğitim çizgisi ve değerleri ile topluma değer katan okulumuzun tüm birimlerinin bu konuda duyarlı olacağına inancımiz tamdır.

Üsküdar Amerikan Lisesi ’97 Mezunları”

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün