´Antisemit´ Roger Waters´ın Almanya Turnesi tehdit altında

Almanya´da Frankfurt´tan sonra Münih şehri de Pink Floyd eski solisti Roger Waters´ın antisemit ve Rus yanlısı açıklamaları nedeniyle vereceği konseri iptal etmek istiyor.

Dünya
14 Mart 2023 Salı

Waters 2023’te yapacağı konser turunda 5 Almanya şehrinde konser vermeyi planlıyordu. Ancak 28 Mayıs'ta Frankfurt'ta planlanan konseri, şubat ayında kent konseyi tarafından iptal edilmişti.

Pazartesi günü, Sosyal Demokrat, Volt, Pembe Liste ve Yeşiller Partilerinden oluşan bir koalisyon, Waters'ın Münih Olympiahalle'deki 21 Mayıs konserinin de iptal edilmesi için ortak bir çağrı yaptı. 

Teklif, salı günü Münih Konseyi Ekonomi Komitesi toplantısında görüşülecek. Alman dpa haber ajansına göre, teklifin kabul edilmesi halinde Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter, konserin iptal edilmesi talimatını verecek.

Köln Belediye Meclisi de Waters'ın Lanxess Arena'daki 9 Mayıs konserinin iptal edilmesi çağrısında bulundu. 

İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (ADL) 2013 yılında, anti Yahudi komplo teorileri nedeniyle Waters'ı antisemit ilan etmişti. 

Pink Floyd'un yıldızı David Gilmour ve eşi Polly Samson şubat ayının başlarında Waters'ı antisemitizmle suçlamıştı. Waters uzun süredir grubun geri kalanıyla kavgalıydı. 

Waters aynı zamanda Ukrayna'yı işgalinden sonra Rusya lehinde açıklamalarda bulunmuş ve savaştan Kyiv'in sorumlu olduğunu öne sürmüştü. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün