New York ve Londra´da yüzlerce kişiden İsrail´deki yargı reformu karşı protesto

Yüzlerce New Yorklu ve Londralı pazar günü, İsrail hükümetinin yargı reformuna karşı protestolar düzenledi.

Dünya
13 Mart 2023 Pazartesi

Göstericiler protesto sırasında, "Demokrasi yok gelecek yok", "İsrail demokrasisinden çekil" ve "Suç bakanı" yazılı pankartlar taşıdılar.

Protestolara katılan İsrail merkezli ilaç şirketi Teva’nın eski CEO’su Jeremy Levin, "Bu olayın sağcı veya solcu olmakla ilgisi yok. Otokrasiye karşı demokrasiyle ilgili. Demokrasinin yaşaması için mücadele ediyoruz" dedi.

İsrail hükümetine karşı çıkan İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) gazilerinden oluşan bir grup da protestolara katıldı. Grup, ABD Kongresi'nin birkaç üyesiyle yargı reformu hakkında konuşmak için New York’tan Washington’a geçerek protestolara devam edeceklerini açıkladılar.

Grup yaptığı konuşmada, "Sevgili İsrail saldırı altında. Bu fiziksel bir saldırı değil, anayasal bir darbe, demokrasimizi, değerlerimizi ve yaşam tarzımızı devirmeye yönelik bir girişim" ifadelerini kullandı.

İngiltere İşçi Partisi’nin Yahudi asıllı milletvekili Margaret Hodge yaptığı açıklamada, "İsrail, ülkesini ancak bölgesindeki tek gerçek demokratik yargı sistemi olarak savunabilir. Dünyada hiçbir güvenilir demokrasi yargı bağımsızlığını baltalayamaz" dedi.

Diasporada yaşayan İsraillilerden oluşan ‘İsrail Demokrasisini Savun’ grubu liderliğinde dünyanın dört bir yanında başkentlerde de hafta sonu gösteriler düzenlendi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün