ADL:´´Beyaz üstünlükçü propaganda ABD´de tüm zamanların en yüksek seviyesinde´´

İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (ADL) yayınladığı bir raporda, beyaz üstünlükçü propagandanın 2022´de ABD´de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Dünya
10 Mart 2023 Cuma

ADL’nin verilerine göre, 2022 yılında 2021’e göre %38 artışla beyaz üstünlükçü 6.751 olay kaydedildi.

Beyaz üstünlükçüler tarafından izlenen propaganda faaliyetleri arasında, antisemit, ırkçı ve LGBTQ+ karşıtı broşürlerin dağıtımı, pankartların ve posterlerin yayılması, binalara ve stadyumlara nefret dolu grafitilerin yapılması yer aldı.

Propaganda, Teksas, Massachusetts, Virginia, Michigan, Pennsylvania, Kaliforniya, Utah, Florida, Connecticut ve Georgia’da en yüksek düzeyde faaliyet gösterdi.

Faaliyetlerin %93'ünden 3 beyaz üstünlükçü grup olan Vatansever Cephesi, Goyim Savunma Birliği (GDL) ve Beyaz Hayatlar Önemlidir (WLM) sorumluydu. Teksas merkezli Vatansever Cephesi, 2022'deki propaganda dağıtımlarının büyük çoğunluğundan (%80) sorumluydu. GDL, 2022'de en az 492 propaganda olayında yer aldı ve ülke çapındaki toplam propagandanın %7’sinde antisemit propagandaların ise %58'inde faaliyet gösterdi.

Propagandaların çoğu kolej veya üniversite kampüslerinde meydana geldi.

ADL CEO'su Jonathan Greenblatt, "Propaganda artışı, marjinalleşmiş ötekileştirilmiş toplulukları korkutmak için alçakça bir girişim. Bu tehdide yanıt olarak nefretle mücadeleye kendimizi yeniden vermeli ve 'Yeter artık' demeliyiz. Bu aşırılık yanlıları toplumlarımızı nefret dolu çöpleriyle kirletirken boş boş oturamayız" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün