Protestocular havaalanı yolunu kapatırken, Netanyahu Roma´ya doğru yola çıktı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu perşembe öğleden sonra eşi Sara ile birlikte İtalya´ya gitti. Netanyahu uçağa binmeden önce Ben Gurion Havaalanında ABD Savunma Bakanı ile görüştü.

Dünya
9 Mart 2023 Perşembe

‘Direniş Günü’ne katılan protestocular Netanyahu’nun İtalya ziyaretini aksatmaya çalışıyordu. Netanyahu, Ben Gurion Havaalanına yolların kapanması nedeniyle helikopter ile gitti.

Başbakan Netanyahu, havaalanında ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile buluştu. Netanyahu görüşmede ABD ve İsrail'in ortak amaçlarının İran'ın nükleer bomba sahibi olmasını önlemek olduğunu belirtti.

Netanyahu uçağa binmeden önce yaptığı açıklamada, ‘‘Yargı reformu konusunda bir anlaşmaya varmak için çaba harcıyoruz. Tüm müzakere girişimleri muhalefet tarafından reddedildi. Amaçları demokratik olarak seçilmiş bir hükümeti devirmek ve seçime götürmektir. Hiç kimsenin İsrail demokrasisini bozmasına izin verilmeyecek’’ dedi.

Netanyahu İtalya ziyaretinde perşembe akşamı Roma Yahudi Müzesi'nde Yahudi liderlerle bir araya gelecek. Cuma sabahı İtalya Ekonomi Bakanlığı'nda İtalyan iş insanlarıyla görüşmesi beklenen Netanyahu, daha sonra mevkidaşı Giorgia Meloni ile Chigi Sarayı'nda bir toplantı gerçekleştirecek.

Netanyahu'nun toplantıda Meloni’den Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını istemesi bekleniyor. 

Netanyahu perşembe günü yayınlanan İtalyan La Repubblica Gazetesine verdiği röportajda, "İtalya’nın Kudüs'ü 3 bin yıldır Yahudi halkının başkenti olduğunu kabul etme zamanı geldi” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün