Küçük su damlaları ve STEAM

Çocuk-Aile
8 Mart 2023 Çarşamba

Vivet Adler

Su dünya yüzeyinde bulunan en yaygın element olduğu gibi, çocuklarla yapılacak etkinlikler ve bilimi keşfetmek için en büyük araçlardan biridir. Su ile çalışılması kolaydır ve çocuklar suyla yapılan çalışmaları çok severler.

Su sayesinde bildiğimiz gerçekleri değiştirebilir, kendi realitemizi geliştirebiliriz. Vücudumuzun yüzde sekseni sudan oluşmaktadır. Bu da demek oluyor ki; bizleri oluşturan beş elementten biri sudur. ‘İste Olsun!’ kitabımda Japon Bilim Adamı Masaru Emoto’nun su damlacıklarıyla yapmış olduğu deneyleri ve suyun hayatımızı nasıl etkilediği hakkında açıklamaları bulabilirsiniz.

Geçen ay yaptığımız deneyde illüzyondan ve göz yanılmasından bahsetmiştik.

Aynı zamanda iletişimde olduğumuz kişilerde kendi yansımamızı gördüğümüzü anlatmıştık. Su damlacıkları da aynı şekilde yansıma yaparlar. Neyin üzerine düşerlerse, karşı tarafa yansırken göz yanılsamasına neden olurlar. Daha önce eminim siz de su damlasının büyüteç görevi gördüğünü deneyimlemişsinizdir.

Su damlacıklarının önemi bu kadar büyükken, bilim, teknoloji ve sanat disiplin dallarından faydalandığımız STEAM eğitim modeliyle yeni bir deney yapmaya ne dersiniz?

Gerekli malzemeler

Akıllı telefon

Su spreyi şişesi

Koli bandı

Makas

Herhangi bir emoji veya figür resmi

Yapılışı

Koli bandından birkaç parça kesilerek koli bandının üstü yuvarlak şekilde yapıştırılır. Üzerine şu şişesi spreyi yardımıyla birkaç damla su sıkılır. Akıllı telefonda istenilen figür açılır. Üzerinde su damlacıkları olan koli bandı telefonun üstüne dikkatlice konur. Su damlacıklarının içinden ne görüyorsunuz?

Uyarı: Su damlacıklarının telefonla temas etmemesi ve telefonu ıslatmaması için dikkatli olmalısınız, telefonunuz bozulabilir.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün