Tanıtım toplantılarının ardından, UÖMO yeni dönem kayıtlarını açtı

Ulus Özel Musevi Okulları geçtiğimiz hafta farklı yaş guruplarına düzenlediği tanıtımlarla kapılarını velilerine açtı.

Toplum
8 Mart 2023 Çarşamba

2023-2024 Eğitim Öğretim dönemi tanıtım ve bilgilendirme toplantıları Avrupa ve Asya Yakasındaki veli adayları ve UÖMO velilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Toplantılara ve bilgilendirme seminerlerine katılan veliler, UÖMO’nun akademik kadrolarından eğitim sistemi ve fark yaratan projeleri hakkında bilgiler aldı.

Tanıtım gününe katılanlar, okul turunda kampüsü gezip tanıma, yenilenen fen proje laboratuarlarını, robotik ve sanat atölyelerini ve orkestra sınıflarını görme fırsatını buldu. Tanıtımlar yaş gurupları ve özellikleri dikkate alınarak Anaokulu, İlkokul 1.sınıf, Ortaokul 5.sınıf ILC (Intensive Language Class) ve 9.sınıf Lise velilerine özel, ayrı olarak gerçekleşti. Tanıtımların yanı sıra kademeler arası geçiş sürecini desteklemek amacıyla düzenlenen seminerlerde farklı okul kademelerine geçişte öğrencileri ve velileri bekleyen sorumluluklar ele alındı.

Eğitim Koordinatörü ve okul müdürlerinin yaptığı sunumlarda UÖMO’nun eğitim sistemi, 21. Yüzyıl becerileri olarak kabul edilen yaratıcılık, takım çalışması, eleştirel düşünme, problem çözme, dayanıklılık gibi becerilerin akademik çalışmalarla olan bağlantıları anlatıldı. Öğrencilerin kendilerini keşfedebilmeleri ve ilgi duydukları alanlarda gelişebilmeleri için sunulan olanaklar aktarıldı. Sunumunda uluslararası projelerin önemini vurgulayan UÖMO Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi, “Eğitim-öğretimin şekli değişti. Artık kapalı kapılar ardında eğitimden bahsedemeyiz. Bilgi her yerde. Sınıfta, sınıfın dışında koridorlarda, kütüphanelerde, atölyelerde, bahçede, gezilerle. Bugün eğitim sadece okul içinde değil okullar arası. Okullar arası münazaralar, turnuvalar, ortak projeler, workshoplarla eğitimden bahsediyoruz. Bu nedenle de bugün artık çocuklarımız sadece kendi çevresinde mi kalıyor, geniş toplumla bir arada olamıyor denemez. Okulumuzun en büyük farklılığı ve gücü, uluslararası bağlantıları. Bizim uluslararası bağlantılarımız öğrencilerimizin dünya çapında farklı okullarla da bir arada çalışmasını destekliyor. Avrupa’dan, İsrail’den, Amerika, Meksika, Uruguay, Güney Afrika’dan 30’a yakın okulla iş birliğimiz var. Öğrencilerimiz ortaokuldan itibaren Avrupa ve İsrail’deki okullarla, lisemiz okyanus ötesi okullarla projeler yapıyor, birbirlerine gidiyor ve arkadaşlarını evlerinde ağırlıyorlar. Nisan ayında bir grup ortaokul öğrencimiz NASA projesi için Belçika’dayken bir grup, göç projesi için İsrail’de olacak, liseden 18 öğrenci Los Angeles’da De Toledo School’da derslere girecek ve bir grup da Polonya’da March of the Living etkinliğinde olacaklar. Eğitim bizim için her yerde. Bu uluslararası bağlantılardan öğretmenlerimiz de faydalanıyor. Bu yıl öğretmenlerimiz Hayfa’ya, Varşova’ya, Londra’ya eğitimlere gitti. Haftaya okul müdürlerimiz Londra’da okulları gezecek. Bu eğitimlerde bizler yeni öğretim teknikleri, müfredatlarımızı karşılıklı paylaşıyor ve okullar arası paylaşımlarla kendimizi geliştiriyoruz. Hedefimiz hep daha iyiyi bulmak ve en yüksek standartta, en kaliteli eğitimi çocuklarımıza sunmak” diyerek lisedeki Advance Placement (AP) dersleri, yurtiçi ve yurtdışındaki üniversite kabulleri ve mezunlar hakkında bilgi verdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün