Frankfurt, antisemit Waters´ın konseri iptal etti

Roger Waters´ın Alman şehrindeki konseri antisemit olduğu sebebiyle için iptal edildi.

Dünya
8 Mart 2023 Çarşamba

Almanya'nın Frankfurt şehri Pink Floyd eski gitaristi Roger Waters'ın konserini antisemit olduğundan dolayı iptal etti. 

Frankfurt Belediyesi gösterinin iptalini geçtiğimiz cuma yapılan bir açıklama ile duyurdu. 

Frankfurt şehri, İsrail karşıtı BDS (Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar) hareketine desteği, gösterilerindeki antisemit görseller ve Hamas terör örgütünün basın organlarıyla yaptığı görüşmelere değinerek Waters'ı dünyanın 'en bilinen antisemitlerinden' biri olarak adlandırdı. 

Waters'ın kamuya ait bir mekân olan Festhalle'de 28 Mayıs'ta sahneye çıkması planlanıyordu. 

Frankfurt şehrinin açıklamasında 1938 Kristal Gece Pogromundan sonra toplama kamplarına gönderilmeden önce 3000 Yahudi'nin bu meydanda tutulduğu belirtildi. 

Almanya Yahudiler Merkez Konseyi ve Frankfurt Yahudi Cemaati bu kararı memnuniyetle karşıladı. 

Waters uzunca bir süredir İsrail'i sertçe eleştirmekte ve aralarında Amerika ve İngiltere'nin kontrolünün Yahudilerde olduğu gibi komplo teorileri de bulunan antisemit söylemlerde bulunmakta. 

İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (ADL) 2013 yılında, anti Yahudi komplo teorilerinin "görüşlerinin tümüne sızdığını" belirterek Waters'ı antisemit olarak ilan etmişti. 

Pink Floyd'un yıldızı David Gilmour ve eşi Polly Samson şubat ayının başlarında Waters'ı alenen antisemitizmle suçlamıştı. Waters uzun süredir grubun geri kalanıyla kavgalıydı. 

Waters aynı zamanda Ukrayna'yı işgalinden sonra Rusya lehinde açıklamalarda bulunmuş ve savaştan Kyiv'in sorumlu olduğunu öne sürmüştü. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün