AKM´de sahnelenecek Richard´ın gelirleri depremzedelerle paylaşılacak

Tuna SAYLAĞ Sanat
8 Mart 2023 Çarşamba

W. Shakespare’in ölümsüz eseri III. Richard’ın Okan Bayülgen tarafından yeniden uyarlaması olan ‘Richard’,  19 Mart’ta Atatürk Kültür Merkezinde seyirciyle buluşacak. Hayatı ve yardımı sürdürülebilir kılmak adına etkinliklerin bilet gelirleri depremzedelerle paylaşılacak. Bayülgen’e birbirinden değerli oyuncular ve canlı müzik performansıyla seyircinin beğenisini kazanan müzisyenler eşlik ediyor. Oyunun sonunda, Richard’ta sahne alan tüm oyuncuların katılacağı bir söyleşi de gerçekleştirilecek.

***

En İyi Frankofon Filmleri keşfedin!

Institut Français Türkiye, ‘Frankofoni İlkbaharı’ etkinlikleri çerçevesinde, Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa'da mart ayı boyunca Frankofon Film Günleri düzenliyor. Fransa, Belçika, Kanada, Lüksemburg, Fas, İsviçre ve Tunus Büyükelçilikleri ile Belçika ve Tunus Konsolosluklarının katkılarıyla, 10-16 Mart tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek Frankofon Film Günleri’nde uluslararası film festivallerinde ödül almış toplam dokuz uzun ve kısa metraj film sinemaseverler ile ilk kez buluşacak.

***

Cansu Çakar’dan ‘Hat ve Hata’

artSümer, Cansu Çakar'ın yeni bir yapıttan oluşan ‘Hat ve Hata’ başlıklı ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. ‘Hat ve Hata’, Türkçe ve Arap dillerinde aynı köklere sahip ‘hat ve hata, yazı/çizgi ve acıma/günah’ kelimelerinin anlam ilişkisinden esinlenerek kendine has bir üslupla yenilerini çizmeye çalışıyor. Bu bağlantıların filizlenip büyümesi için bir alan yaratmayı hedefliyor. Yapıtlarına konu olan mimari yapılar, günümüze kadar gelen tarihi ve kültürel miras kalıntıları, görmeye alışık olmadığımız mekânlar izleyiciyi yanlış yorumlara davet ediyor. Çakar'ın hicivli anlatım tarzına eşlik eden tarihi imgeler ve anlatımlar, günümüze ilişkindir. Sergi, 11 Mart’a kadar izlenebilir.

***


Yeryüzü ve Strüktür’ Mixer’de

‘Yeryüzü ve Strüktür’, Sibel Kocakaya’nın, doğa ve çevresel kaynaklar ile mimari yapı ve malzemelerin bir aradalığını disiplinler arası bir yaklaşımla sunan çalışmalarını bir araya getiriyor. Sergide yer alan resim, kolaj, kağıt üzerine yağlıboya çizim, fotoğraf, video, heykel ve yerleştirme çalışmaları sanatçının pratiğinin geniş bir sunumunu izleyici ile buluşturuyor. Sergi, 1 Nisan’da sona erecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün