İki Yahudi´ye yapılan saldırıların ardından Los Angeles´ta şüpheli göz altında

Dünya
22 Şubat 2023 Çarşamba

24 saat içerisinde iki ayrı olayda iki Yahudi sinagog çıkışlarında saldırıya uğradıklarından, Los Angeles Polisi olayları nefret suçu kapsamına alarak soruşturma başlattı.

Kısa bir süre sonra polis tarafından, saldırılardan sorumlu olduğu zannedilen şüphelinin göz altına alındığı açıklandı.

Saldırıya uğrayan kişilerden birinin ağırlıkla Yahudi kişilerin oturduğu Pico-Robertson bölgesindeki sinagogdan çıkmakta olduğu, diğerinin ise ilk olaydan henüz yirmi dört saat dahi geçmeden, yine aynı bölgede fakat farklı bir sinagogdan çıktığı açıklandı. Polis, her iki adamın da durumlarının stabil olduğunu bildirdi ve “Bahsi geçen saldırılarla ilgili detaylar, bu saldırıların nefret suçu kapsamında soruşturulmasına yol açmıştır. Önlem olarak, Yahudi ibadethanelerinin etraflarında ve Yahudi mahallelerinde devriye gezen polis sayısındaki artış hafta sonu boyunca devam edecektir,” denildi.

Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass, Yahudi cemaatine üye bu kişilere yapılan saldırıların kabul edilebilir olmadıklarını ve ofisinin, tüm Los Angeles halkının güvende hissedebilmesi amacıyla, tüm politik ve cemaat liderler ile temasta bulunarak olayları yakından takip ettiğini açıkladı.

ABC News’un haberinde de, yerel güvenlik yetkililerine yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre şüpheli şahsın geçmişte de Yahudilere karşı düşmanca girişimleri bulunduğu bildirildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün